sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Glögin kanssa tarjottavaa - pekoniin käärityt taatelit

Valmistan aina joulun alla pekoniin käärittyjä taateleita. Samalla lennähdän ajatusten siivin Kalifornian auringon alle Sebastopoliin, Marimar Torresin viinitilalle, jossa ensi kertaa maistoin tätä herkkua. Helmikuinen Kalifornia oli valoisa ja aurinkoinen ja Suomen joulukuu... Siitä huolimatta Escolanets, kuten herkun katalonialainen nimi kuuluu, sopii erinomaisesti yhteen suomalaisen glögin kanssa.

Escalonets

ESCOLANETS ELI PEKONIIN KÄÄRITYT TAATELIT tapaspöytään tai glögin kanssa tarjottavaksi

24 kuivattua taatelia
24 mantelia
12 siivua pekonia

24 cocktailtikkua

Sujauta manteli taatelin sisään.

Escalonets

Leikkaa pekonisiivut puoliksi. Kääräise pekoni taatelin ympärille ja "sulje" luomus cocktailtikulla.

Escalonets

Paista taateleita 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Älä päästä kärähtämään, vaan ota pois uunista kun pekoni on kauniisti ruskistunut. Siirrä kuumat taatelit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Tarjoile Escolanets lämpimänä. Ne maistuvat kyllä kylmänäkin, jos niitä sattuu jäämään yli.

Glögipurtavaa

Tässä taateli hyvässä seurassa, eli lohileipien (saaristolaisleipää, piparjuurituorejuustoa ja kylmäsavulohta) sekä chevre-leivoksen kanssa. Chevre-leivoksen ohjeen julkaisen myöhemmin.

Hyviä glögihetkiä! Nautitaan joulun odotuksesta ja kynttilän valosta, joulukuun pimeästä ja kirpeästä pikkupakkasesta.

6 kommenttia:

  1. Eipä olisi ikinä tullut mieleen kokeilla tällaista yhdistelmää. Pakkohan tätä on kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hejssan! Kerrothan sitten, tykkäsitkö :)

      Poista
    2. Äsken testasin. Olivat hyviä, mutta... en usko itsekään, että joskus sanon näin ;) ...taateli oli liian makea mun makuun. Kokeilin sitten luumulla. Se oli ihan ok, mutta kyllä taateli silti sopi paremmin kokonaisuuteen. Teen näitä varmasti joskus johonkin illanistujaisiin :)

      Poista
    3. Mulla saattaisi olla ratkaisu makeaan ongelmaan. Enemmän pekonia taatelin ympärille, kyllä makeus sillä taittuu :)

      Poista
  2. Enemmän pekonia kuulostaakin hyvältä mun korvaan ;D

    VastaaPoista
  3. Kiitos Susanna, löysin sattumalta sivullesi kun epätoivoisena etsin mitä tarjota "yllärivieraille" glögin kanssa, tuo kolmen setti on nopea valmistaa.

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen