sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Punastuva kana - helppoa ja hyvää broilerista

Taas sama juttu! Jääkaapin nolla-astelaatikossa on se iänikuinen boxi broiskufileitä. Niistä sitten säveltämään jotakin uutta ja jännittävää perheelle päivälliseksi. Pöydänkulmalle on jäänyt lojumaan Yhteishyvän ruokaliite. BINGO! Siinä se on! Broileria, punaista pestoa ja rakuunaa, nam!

Pestokana

PUNASTUVA KANA KERMAISESSA KASTIKKEESSA viidelle

600 g broilerin rintafileitä
3 rkl punaista pestoa
2 dl Valion luomuruokakermaa (15 % rasvaa) tai vast.
2 tl kuivattua rakuunaa
pippuria
suolaa

Lisukkeeksi voit keittää esim riisiä ja valmistaa raikkaan salaatin.

Ota broilerit lämpenemään ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Levitä ne pakkauksestaan leikkuulaudalle ja rouhi päälle mustapippuria myllystä. Valmista salaatti ja keitä riisi tällä välin.

Paista broileri mieluiten savuavan kuumalla valurautapannulla. Älä käännä fileitä ennen kuin ne irtoavat pannulta helposti. Näin saat niihin kauniin ruskean paistopinnan. Suolaa valmiit fileet ja siirrä ne toiseen paistinpannuun.

Pestokana

Kaada ruokakerma pannulle fileiden päälle. Lusikoi punainen pesto kerman päälle ja sekoita. Ripottele rakuuna kastikkeeseen. Tarkista suola ja pippuri ja anna hautua muutama minuutti. Valmista tuli!

Pestokana

Tämä ateria sopii kiireiseen iltaan töiden jälkeen ennen harrastuksia. Valmista tulee noin puolessa tunnissa. Punastuva kana on uusi arkiruokasuosikkini! Sen lisäksi se sopii ravintosisällöltään hyvin sporttaavan perheen ateriaksi, kunhan muistaa salaatinkastikkeeksi valita hyviä öljyjä sisältävän vaihtoehdon tai lisätä salaattiin avocadoa.

Pestokana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen