Hummusta, pestoa, tapenadea, mitä vain täyteläistä ja aromikasta tahnaa ja minä olen aivan myyty! Ahorita-ravintoloiden Valkoisen täytteen innoittamana lähikaupasta tarttui matkaan säilöttyjä voipapuja. Tälläkin rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten saatat tunnistaa ne myös nimellä suuret valkoiset pavut tai limanpapu (lima beans). Kypsän voipavun koostumus on täyteläinen ja aavistuksen rakeinen. Sen neutraali maku jättää tilaa hyvinkin erilaisille mausteille.
VOIPAPUTAHNA viidelle lisukkeeksi tai leivän päälle
noin 250 g isoja valkoisia papuja (keitettyjä tai säilöttyjä)
noin 0,5 dl kylmää vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
sitruunankuoriraastetta (jos haluat)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
noin 1 tl kanelia maun mukaan
Päälle:
0,5 dl karkeasti rouhittuja suolattuja cashewpähkinöitä
Kaada papujen säilöntäliemi pois ja huuhtele papuja hieman lävikössä. Kaada ne astiaan, lisää osa vedestä ja surauta sauvasekoittajalla tahnaksi. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja mausteet. Aloita maustaminen varovasti ja lisää, kunnes olet tyytyväinen makuun. Lisää myös vettä, jos tahnan koostumus on liian tiivis. Ripottele valmiin tahnan päälle hieman kanelia. Älä sekoita. Lisää vielä rouhitut pähkinät. Helppoa ja heti valmista!
Meillä syötiin valkopaputahnaa simppelin aterian lisukkeena. Uunissa paistetut chili-rosmariiniperunat ja parilapannulla paistetut broilerfileet tuoreiden kasvisten kera yhdessä paputahnan kanssa muodostivat mukavan rustiikkisen arkiaterian. Koko tämä ateria on luontaisesti gluteenittomista aineksista valmistettu ja maidoton.
Voipaputahna sopii erittäin hyvin myös levitteeksi tuoreelle leivälle tai siemennäkkärin KLIK päälle. Solskensflickan totesi, että hän voisi syödä tahnaa ihan sellaisenaan vaikka kuinka paljon :) Mihin kaikkeen muuhun sinä käyttäisit sitä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen