lauantai 21. marraskuuta 2015

Mainiot mustapapu-kikhernepihvit

Välillä on hyvä viettää vege-elämää. Meillä sitä vietetään useimmiten silloin, kun Husband ei ruokaile kotona. Ei hänelläkään ole mitään kasvisruokaa vastaan, mutta verisen pihvin puuttuminen pöydästä aiheuttaa suurta tuskaa. Tähän lauantaipäivään kehittelin pihvin kikherneistä ja mustapavuista. Niistähän tuli mainioita.


FETAJUUSTON MEHEVÖITTÄMÄT MUSTAPAPU-KIKHERNEPIHVIT 18 kpl

2 purkkia säilöttyjä kikherneitä
1 purkki säilöttyjä mustapapuja
2 kananmunaa
1/dl mantelijauhetta
200 g fetaa
puolikas sitruuna
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
suolaa
paistamiseen oliiviöljyä

Huuhtele ja valuta kikherneet lävikössä. Raasta pestystä sitruunasta kuori ja purista pari ruokalusikallista mehua. Surauta kikherneet ja sitruunamehu tahnaksi. Lisää kananmunat, mausteet ja sitruunankuori. Sekoita, kunnes pihvitaikina on tasaista. Huuhtele ja valuta mustapavut. Lisää ne ja murusteltu feta taikinaan. Maista, maista, maista ja mausta kunnes olet tyytyväinen makuun.


Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Muotoile pihvitaikinasta kostutetuin käsin pienehköjä pihvejä. Paista molemmin puolin, kunnes pihvit saavat kauniin ruskean paistopinnan. Tarjoile vaikka kuten tässä, basmatiriisin, kirpeän punakaalisalaatin ja porkkanaraasteen kera. Herkullista!

20151121_112236

Kevennetään kasvisruoalla kohti joulun herkutteluja. Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Tämä menee kokeiluun! Oletko muuten maustanut tuota punakaalisalaattia jollain? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pahoittelut, että vastaukseni on viipynyt! Punakaalisalaatti on maustettu valkoviinietikalla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen