sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vihersmoothie goes pehmis

Ajattelin pyöräyttää perheelle vihreän smoothien aamupalaksi. Kävikin niin, että siitä tuli silkinsileää ja täydellisen terveellistä pehmistä. Laktoositon, gluteeniton, maidoton, kananmunaton, suolaton, vähähiilarinen, mutta ah niin maistuva herkku!

Vihersmoothie

VIHREÄ SMOOTHIE PEHMIS-STYLE viidelle

1 kypsä avokado
1/3 tuore kurkku
1 pakastettu kypsä banaani
2-3 pakastettua omenaa koosta riippuen
1 dl omenatäysmehua

Olen joskus harmitellen heittänyt kompostiin liikaa ruskettuneet banaanit. Hoksasin sittemmin, että ne ovat mainioita smoothien raaka-aineita. Nykyisin kuorin ylikypsät banaanit, taitan ne muutamaan osaan ja pakastan. Pakastan myös hyvänä omenavuonna oman pihan omppuja kuorineen mutta puolikkaiksi leikattuna ja siemenkodat poistettuna. Näistä molemmista saa hyvän pohjan smoothieen.

Vihersmoothie

Rahkapurkki joutui takaisin jääkaappiin, vaikka olin ensin ajatellut lisätä sen smoothieen. Maidoton versio osoittautui herkulliseksi sellaisenaan.

Vihersmoothie

Ladoin blenderin kannuun kaikki paloitellut ainekset, kaadoin päälle omenamehun ja blendasin kunnes seos oli täysin sileää. As simple as that! Avokado tuo annokseen hyviä pehmeitä rasvoja ja silkkisen koostumuksen. Tämä sopisi aamupalan lisäksi myös jälkiruoaksi esim. kinuskikastikkeen kera tai vaikka pitkän illallisen välisorbetiksi sellaisenaan.

Mitä kaikkea sinä sekoitat smoothieesi? Kerro mielellään kommenttiboksiin vinkkisi.

Hyvää sunnuntai-iltaa! Oi, TV:ssä Hugh Grant... taidanpa lyöttäytyä hänen seuraansa.

3 kommenttia:

  1. Jee...jospa tästä tulisi mun kesän pelastus!

    VastaaPoista
  2. Kiva ja vähän erilainen pehmis:) Se antamasi linkki gluteenittomaan pizzapohjaan ei jostain syystä vienyt minnekään tai siellä luki että sivua ei ole olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Harmi, ettei linkki toiminut. Kokeilenpa, jos tämä veisi perille http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2014/05/gluteeniton-ja-jauhoton-pizza.html

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen