tiistai 24. kesäkuuta 2014

Vaihtuuko pinaatti nokkoseen? - paras lettuohje

Kesä on lettuaikaa! Ne lukuisat äidin muurikalla paistamat mökkiletut ovat kauniina muistoina niin minun kuin lastenkin mielessä. En tiedä olenko koskaan onnistunut paistamaan mummin lettujen veroisia lättyjä, mutta näistä tuli kyllä tosi hyviä. Harkitsin hetken oman pihan nokkosten käyttämistä, mutta päädyin kuitenkin luomupinaattiin pakastealtaasta.

pinaattiletut

ISOT JA HERKULLISET PINAATTILETUT 14 isoa lettua

1 litra kulutusmaitoa
4 kananmunaa
5-6 dl vehnäjauhoja
350 g pakastepinaattia (kokonaisina pakastettuja lehtiä, jos löydät sellaisia)
tai vastaava määrä kevyesti ryöpättyjä nokkosia
1 rkl sokeria
1-1,5 tl suolaa maun mukaan
paistamiseen voita

Ota pinaatti sulamaan. Tämä Bio Inside -merkkinen pinaatti on ihan parasta. Se on luomua ja pakastettu kokonaisina lehtinä. Siitä ei sulaessa irtoa juurikaan nestettä kuten tavallisesta silppupinaatista ja näin ollen se ei vetistä taikinaa liikaa. Kyseistä tuotetta löytyy ainakin Stockan Herkun pakastealtaasta. Olen bongannut satunnaisesti samaa merkkiä joistain K-kaupoista. Pussissa on 400 g, josta käytin taikinaan suurimman osan. Jäljelle jäänyt pinaatti päätyi vihersmoothieen.

Spinache


Valmista lettutaikina. Riko munat taikinakulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää sokeri, suola ja maito. Vatkaa. Lisää 5 dl jauhoja vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Valuta sulanut pinaatti siivilässä, jos tarpeellista. Lisää pinaatti (tai ryöpätty nokkonen) taikinaan. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu löysältä. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.

pinaattiletut

Paista letut voissa kuumalla pannulla tai useammalla niin selviät hommasta nopeammin. Lämmitä uuni 100-asteiseksi, taittele kypsät letut ja laita ne uunivuokaan uunin lämpöön. Näin saat höyryävän kuumia ja rapeita herkkulettuja kun urakka on valmis. Pinaattiletut maistuvat mielestäni parhaalta puolukkahillon ja kylmän maidon kera.

Halajaako mielesi makeita lettuja? Jätä ohjeesta pois pinaatti ja se viimeiden jauhodesilitra. Tarjoa mansikkahillon, kermavaahdon, siirapin, kesäkurpitsahillon OHJE TÄSTÄ, jäätelön tai minkä vain herkun kanssa ja nauti!

pinaattiletut

Mikä on sinun paras lettumuistosi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen