torstai 29. toukokuuta 2014

Herkkusalaatti lounaaksi tai buffetpöytään

BrieCrudo

Poikettiinpa eräänä pyhäpäivänä lasten kanssa aina auki olevaan markettiin patikointiretkeltä kotiin matkatessamme. Ruokaisaa salaattia mielimme. Tällainen siitä tuli.

SALAATTI PROSCIUTTO CRUDOLLA, MANSIKOILLA JA BRIE-JUUSTOLLA viidelle

1 ruukku lehtisalaattia
1 pussi friseesalaattia
1 ruukku basilikaa
noin 200 g brietä
1 pkt jotakin ilmakuivattua kinkkua esim. prosciutto crudoa
rasia mansikoita
oliiviöljyä

Pese ja kuivaa salaatit. Riivi ne salaattikulhoon sopiviksi paloiksi. Valuta hieman oliiviöljyä salaatinlehdille.

BrieCrudo

Leikatkaa porukalla muut ainekset sopiviksi viipaleiksi. Kuvaan eksynyt chili matkasi samalla kertaa valmistuneeseen guacamoleen, jonka reseptin löydät TÄSTÄ.

BrieCrudo

Kokoa ainekset kauniisti salaattipedille. Viimeistele basilikan lehdillä.

Tällaisen salaatin valmistaminen onnistuu hyvin aika pientenkin lasten kanssa, jos visuaalinen silmäsi ei kärsi vähän sinne päin leikatuista aineksista. Kuten kuvasta näkyy, teinit taitavat jo kauniin asettelunkin.

BrieCrudo

Sopisiko tämä salaatti sinun mielestäsi buffetpöydän tarjottavaksi vaikka kevään valmistujaisjuhlissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen