tiistai 17. syyskuuta 2013

Rosmariinilla maustettu punajuuri-chevresalaatti

Klassinen syysruoka on herkullinen punajuuri-chevresalaatti. Chevren happamuus ja punajuuren hieno maku täydentävät toisiaan. Monet yrttimausteet sopivat punajuuren makupariksi, mutta mielestäni rosmariini on niistä ylivoimaisesti paras.

ROSMARIINILLA MAUSTETTU PUNAJUURI-CHEVRESALAATTI 5 annosta

1 kg tuoreita punajuuria
1 rkl suolaa keitinveteen

Keitä punajuuria 1 tunti. Älä kuori tai leikkaa punajuuren kantaa pois ennen keittämistä. Väri säilyy siten paremmin. Anna kypsien punajuurien jäähtyä hieman ja kuori ne sitten. Kuoriminen käy helposti (kertakäyttöiset kumihanskat käsissä), kun leikkaat kannan pois ja painelet peukaloilla kuorta vähän kerrallaan irti.

Lisäksi tarvitset:

oliiviöljyä
voita
kuivattua rosmariinia
balsamicoa
noin 6 cm pätkä chevreä
hunajaa
50 g pinjansiemeniä

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Kääntele välillä ja varo polttamasta niitä.

Leikkaa chevre reilun sentin siivuiksi. Lisää kunkin chevre-kiekon päälle vajaa teelusikallinen hunajaa. Laita siivut uunivuokaan tai -pellille ja jääkaappiin.

Leikkaa kuoritut punajuuret lohkoiksi. Lorauta paistinpannulle tilkka oliiviöljyä ja pudota sekaan pieni palanen voita. Lisää kuumaan rasvaseokseen punajuurilohkot. Lisää pannulle pari ruokalusikallista tummaa balsamiviinietikkaa. Anna balsamicon karamelisoitua. Lisää noin ruokalusikallinen rosmariinia ja kääntele punajuurten sekaan.

PunajChevre

Ota chevre-kiekot jääkaapista ja laita ne uuniin grillivastuksen alle. Grillaa, kunnes juusto on saanut hienon kullanruskean pinnan.

Lämmitä viisi lautasta ja jaa punajuurilohkot niille. Laita grillattu chevre-kiekko kullekin lautaselle. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä. Pirskota halutessasi hieman balsamicoa punajuurien päälle ja ripottele hieman sormisuolaa.

PunajChevre


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihan sairaan hyvältä. Sopivasti just keitin pari kiloa punajuuria - teen niitä aina kerralla ison kattilan jemmaan, niin ei tarvitse kuin lopputuunailla. Säilyvät kyllä jonkun päivän jääkaapissa niinkin. Eli chevre ostoslistaan - muut ainekset löytyvät jo :)

    Rosmariini on ihan parasta. Nytkin olen hypistellyt Lidlissä rosmariiniruukkuja - en vaan oikein henno niitä ostaa, kun kesällä kuitenkin samaa saa omasta pihasta senkun hakee...

    VastaaPoista
  2. Totta tohiset! Tämä on hyvää ja siihen sopii jostain kumman syystä kuivattu rosmariini paremmin kuin tuore. Makuasia tietenkin, joten kannattaa kokeilla tuoreella sitten kun sitä taas on hyvin saatavilla.

    Näin blogissasi kivan kirja-haasteen ja olen siitä lähtien salaa toivonut, että joku heittäisi mulle samaisen haasteen :)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen