torstai 5. syyskuuta 2013

Kanasalaatti - reilusti proteiinia

Ruokaisat salaatit maistuvat aina. Broilerisalaatin voi valmistaa miljoonalla eri tavalla. Näin syksyllä kannattaa hyödyntää hyviä kotimaisia vihanneksia. Kiitos K ja T, teidän kasvimaan upeat mustat pavut ja rapsakka kurkku päätyivät tähän salaattiin.

Lempisalaatti

Höyrytin papuja hetken ja freesasin ne sitten nopeasti paloitellun valkosipulin kera voissa. Pavuista saat reilusti hyvää proteiinia, kuten myös broilerista.

Salaattipohjaksi käytin eilen esittelemäni uuden suosikkini (omaa salaattimaata kun ei ole vielä), pussillisen VihreäKeijun Lempi-salaattia ja puolet Salanova-ruukusta.

KANASALAATTI 4 annosta

1 pussi Lempi-salaattia ja lisäksi vähän muuta salaattia
1 pieni kurkku
mustia papuja
valkosipulia ja voita papujen freesaamiseen
1 iso avokado
muutama tomaatti
400 g broileria fileinä
suolaa, pippuria
oliiviöljyä

Lempisalaatti

Tee salaattipeti laakealle vadille. Viipaloi avocado ja sirottele vähän sormisuolaa sen päälle. Lorauta kasviksille oliiviöljyä. Öljy sopii hyvin kastikkeeksi tähän salaattiin. Se ei peitä alleen papujen ja avokadon hienoa makua. Lisää freesatut pavut lämpimänä salaattipedille. Paista nopeasti broileri kovalla lämmöllä siten, että se saa kunnon paistopinnan ja on läpikypsä. Lado fileet salaatin päälle ja tarjoile heti. Varsinkin urheilijoille ja aktiivikuntoilijoille suosittelen salaatin seuraksi ruis- tai kokojyväleipää hiilarilisäksi.

Tässä vielä koko komeus
Lempisalaatti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen