keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tomaatti-mozzarellasalaatti vaniljalla - Lihaton Lokakuu

"Jag är tomatkramare", julistaa ihana TV-kokki Tina Nordström ja pusertaa käsissään mehukkaita punaposkisia pikkutomaatteja. Olen hänen tapaansa suuri tomaattien ystävä. Valmistin päivänä eräänä Tinan Tomat- & vaniljmozzarella -ohjetta mukaillen oivan uunilohen lisukkeen. Rakastan vaniljaa, joka suolaisessa ruoassa on ihan erilainen mauste kuin makeassa, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla. Madventures-poikien Tunnan ja Rikun Lihaton Lokakuu -kampanja on saanut Bad Mamasta kannattajajäsenen, vaikken täysin ole luopunutkaan lihan, enkä varsinkaan kalan syönnistä.

kramistomater

RUOKAISA TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI 6-8 annosta

400 g pieniä luumu-, pisara- tai kirsikkatomaatteja
300 g mozzarellaa
3 dl keitettyä risonia (pastaa)
1/2 - 1 punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
1/2 vaniljatanko
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria
1 rkl balsamicoa
suuria rapeita salaatinlehtiä

Keitä risoni-pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kannattaa keittää risonia reilusti ja käyttää sitä myös muuhun ruokaan tai sellaisenaan lisukkeena.

kramistomater

Puolita tomaatit ja purista niistä käsin mehu talteen. Laita tomaattimehu yhdessä balsamicon, hunajan ja oliiviöljyn kanssa kattilaan. Keitä kastiketta kokoon viitisen minuuttia ja nosta kattila jäähtymään. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet kastikkeeseen. Lisää n. 1/2 tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria myllystä.

kramistomater

Leikkaa punasipuli silpuksi ja lisää tomaattien sekaan. Suolaa ja pippuroi. Lisää jäähtynyt risoni ja tomaatti-sipuliseos kastikkeeseen. Silppua kymmenkunta salaatinlehteä mukaan seokseen.

kramistomater

Laita suurelle vadille rapeita salaatinlehtiä ja revi mozzarella palasiksi salaatinlehtien päälle. Ripottele hieman sormisuolaa mozzarellapaloille.

kramistomater

Lisää pieni kauhallinen salaattia jokaiselle salaatinlehdelle juuri ennen tarjoilua.

kramistomater

Herkullista vaikka näin ruusukaalin ja lohen kanssa.

kramistomater

Hei sinä joka karppaat tai haluat muuten vähentää hiilareita: jätä risoni pois reseptistä ja tadaa, salaattisi on vähähiilarinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen