Olen ymmärtänyt, ettei meidän perhe ole mitenkään poikkeuksellinen, vaan että arjen pyörittäminen työn, koulun ja harrastusten sivussa vaatii muiltakin melkoisen määrän suunnittelua, kekseliäisyyttä, logistisia taitoja, joustavuutta ja multitaskingia.
Ilahdun aina, kun löydän ohjeen ruokaan, jota voi valmistaa suuren määrän kerralla, jota voi pakastaa ja jossa on tuttua raaka-ainetta käytetty uudella tavalla. Ennen kaikkea ruoan täytyy maistua hyvälle, arkiruoankin koska sitä syödään, noh arkisin, siis usein. Toivottavasti tämä meidän keittiössä tiimityönä syntynyt ohje tuo helpotusta jonkun muunkin arkeen.
ISO KATTILALLINEN SISKONMAKKARARISOTTOA noin 10-12 annosta
2 pkt à 500 g esim. Wurstin siskonmakkaroita, jotka ovat gluteenittomia
6 dl basmatiriisiä (tai tummaa riisiä)
1 pussi pakastepapuja
1 pussi pakastemaissia
1 paprika
(voi käyttää myös ed. sijaan 3 pussia herne-maissi-paprikaa, nopeampi vaihtoehto)
2 valkosipulin kynttä
n. 5 cm pätkä punaista chiliä
oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
suolaa riisin keittämiseen
Parmesan-raastetta tai lastuja
Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Pilko paprika, valkosipuli ja chili. Paista siskonmakkarat pannulla. Käytä paprika, valkosipuli ja chili pannulla oliiviöljytilkan kera, kun olet paistanut makkarat. Jos käytät pakastevihanneksia, höyrytä niitä hetki tai sulata ne mikrossa. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista suolaisuus. Kovin paljoa suolaa ei kannata enää lisätä, sillä siskonmakkaroissa sitä on reilusti.
Meillä sattui olemaan tuoreita papuja, joten ne pätkittiin ja höyrytettiin mukaan risottoon.
Hieno paistopinta!
Älä puhdista pannua ennen vihannesten kuullottamista. Saat kaiken maun mukaan ruokaan.
Annostele lautasille ja mausta voimakkaan makuisella juustoraasteella. Ruokaa voi pakastaa kerta-annoksina. Meillä pakasterasian päällä lukee usein Sulkisruokaa tai Bädismat. Jos Pojken Blålla on treenit heti koulun jälkeen, hän ottaa aamulla pakastimesta mukaan ruoka-annoksen. Se ehtii sulaa sopivasti lämmitettäväksi hallilla ennen treenejä tai treenien välissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen