torstai 19. syyskuuta 2013

Chorizo-täytteiset herkkusienet

Olen saanut maistaa tätä herkkua ensimmäisen kerran vuonna 1996, kun vierailimme Marimar Torresin luona Kaliforniassa. Marimar tarjoili meille kolmelle suomalaiselle mahtavan päivällisen, joka koostui hänen The Catalan country kitchen -keittokirjansa valituista herkuista ja tietty oman tilan viineistä.

Marimar lahjoitti keittokirjansa meille, joten pystyimme kotiin tultuamme palaamaan ihaniin kalifornialaistunnelmiin monien herkkuhetkien myötä. Chorizo-täytteisiä herkkusieniä on valmistettu vuosien mittaan monesti erilaisiin pienempiin ja suurempiin juhlahetkiin.

CHORIZO-TÄYTTEISET HERKKUSIENET kuudelle, 18 kpl (ohje Marimar Torres: The Catalan country kitchen)

18 suurehkoa herkkusientä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
25 g tuoretta leipää murusina
2 rkl tuoretta persiljasilppua
1/2 tl oreganoa tai meiramia
175 g chorizo-makkaraa silputtuna
2 rkl tummia rusinoita
suolaa
mustapippuria
2-4 dl kanalientä

Herkkusienet

Puhdista herkkusienet ja irrota niistä jalat. Silppua jalat ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli.

Herkkusienet

Lisää silputut herkkusienten jalat pannulle ja freesaa, kunnes ne pannu kuivahtaa. Siirrä nämä kulhoon. Sekoita silputtujen leivänmurujen, chorizon, yrttien ja rusinoiden kanssa.

Herkkusienet

Maista ja lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria. Täytä herkkusienet seoksella.

Herkkusienet

Kuumenna uunin grillivastus. Grillaa noin 5 minuuttia.

Herkkusienet

Siirrä sen jälkeen sienet suureen paistinpannuun. Kaada 2 dl kanalientä varovasti pannun pohjalle ja hauduta alhaisella lämmöllä sieniä noin 20 minuuttia. Lisää välillä lientä, jos pannu uhkaa kuivua.

Herkkusienet

Keitä jäljelle jäänyt kanaliemi kokoon ja kaada se sienten päälle. Voit tarjoilla sieniä alkupalana salaattipedillä tai osana buffet-pöydän antimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen