perjantai 27. syyskuuta 2013

Brietä ja viikunoita - jälkiruoka

Suolaisen ja makean yhdistelmä on mielestäni vastustamaton. Se sopii myös jälkiruokiin.

figs

BRIETÄ, TUOREITA VIIKUNOITA JA PAAHDETTUJA PÄHKINÖITÄ HASSELPÄHKINÄSIIRAPILLA viidelle

150 g kypsää brietä
4 tuoretta viikunaa
75 g cashew-pähkinöitä
10 g voita
3 rkl Hasselpähkinä -makusiirappia

figs

Ota brie-juusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Viipaloi viikunat.

figs

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Kuumenna pieni pala voita pannulla ja lisää viikunaviipaleet. Jätä viisi viikunaviipaletta paistamatta. Paista puolisen minuuttia molemmilta puolilta. Lisää pannulle MONIN-makusiirappi ja anna kiehahtaa minuutin verran. Poimi sitten pihdeillä viikunaviipaleet pois pannulta. Keitä makusiirappia kokoon pari minuuttia.

figs

Leikkaa briestä reilut siivut ja laita ne lautasille. Lisää paahdetut pähkinät ja paistetut viikunat. Tee viilto paistamattomiin viikunaviipaleisiin ja taita ne juuston päälle. Valele kokoonkeitettyä siirappia juuston, viikunoiden ja pähkinöiden päälle. Tarjoa heti.

figs

2 kommenttia:

  1. Oi että miten herkullisen näköistä :) !!! Mistä ostit tuoreita viikunoita? Itse en ole löytänyt mistään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Herkullista ja helppo valmistaa. Olet oikeassa, että tuoreita viikunoita on vähän hankala löytää. Yleensä isommat marketit pitävät niitä valikoimissaan. Jos ei löydy hevi-osastolta, kannattaa vinkata kauppiaalle tai hevi-osaston hoitajalle, että kysyntää olisi. Jos kotinurkiltasi löytyy Stockmann Herkku, siellä on viikunoita lähestulkoon aina. Laadun suhteen kannattaa olla ronkeli ja vaatia kaupalta hyviä viikunoita :)

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen