Joskus kun on kiire (siis melkein aina arkisin) mutta haluaa syödä jotain oikein hyvää, voi tehdä munakokkelia ja tarjota sen seuraksi jotakin heti valmista, kuten kylmäsavulohta ja tummaa mallaslimppua. Yhdistelmä vie kielen mennessään.
MUNAKOKKELIA JA KYLMÄSAVULOHTA MALLASLIMPULLA viidelle
8 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
pieni nippu tuoretta ruohosipulia (tai tilliä)
400 g kylmäsavulohta
1/2 mallaslimppu (esim. Laitilan Leivän Kukko Mallaslimppua)
Vatkaa munat kulhossa, lisää suola, kerma ja maito. Kaada pannulle ja anna hyytyä. Sekoita paistinlastalla välillä, kunnes kokkelissa on oikeanlainen koostumus.
Leikkaa leipä ja kylmäsavulohi siivuiksi. Asettele kalasiivut lautasille ja annostele munakokkeli viereen. Ripottele ruohosipulisilppu munakokkelin päälle. Tarjoile leipää lisäksi.
Ruohosipuli on kestosuosikki. Se sopii melkein kaikkiin ruokiin, leivän päälle ja tuo kesän mieleen :)
Tykkään leipoa ja olen ronkeli leivän suhteen. En osta juuri koskaan leipää, jonka ainesosalistassa mainitaan vehnäjauhot ensimmäisenä. Husband bongasi Laitilan Leivän Kukko-leivän, jonka kohdalla suostuin tekemään poikkeuksen. Leipä on painava ja tumma, mikä lupasi hyvää...
enkä pettynyt. Kukko on kuin kotona leivottua, maukasta ja tiivistä mallasleipää. Suosittelen!
Husband kokkasi - herkullista!
Niin paljon kuin minäkin kanamunia käytän, niin enpä ole koskaan munakokkelia tehnyt ?! Tämä virhe täytyy kyllä korjata pikimmiten :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Tästä on helppo tehdä erilaisia variaatioita vaihtamalla kalan esim. broiskuun. Ja jos vaikkaa karppaa, jättää vain leivän pois :)
Poista