sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Grillikausi jatkuu - grillattu kesäkurpitsa ja muuta hyvää

Syyskuu hellii meitä kesäisellä lämmöllä. Ihana viikonloppu, johon on sisältynyt sulkapalloa, pihatöitä ja rentoutumista. Grilli oli kuumana lauantai-iltana. Kun husband kokkasi, minä keskityin pihakivien saumaamiseen ja tunnelmakuvien ottamiseen. Tämän postauksen kuvitus on siis enempi tuolta fiilispuolelta…

Grilli
Meillä luotetaan Weberiin. Tällä kertaa hiiligrillin kaunis loimotus toi tunnelmaa syysiltaan..

Grilli
..ja makua ulkofileeseen

Ystävät ovat tuoneet kasvimailtaan kesäkurpitsoja. Grilliin viipaloitiin nyt komeaa Diamantia Vihtijärveltä. Nämä Suomen kesässä kasvatetut lähikurpitsat ovat ihan eri tuote kuin Espanjasta matkustaneet pikkupuikulat. Kotimainen suoraan kasvimaalta tuotu kesäkurpitsa on makea, maukas ja mehukas. Sen hieno maku ei kaipaa juurikaan mausteita. Tämä helppo grillikesäkurpitsa maistuu usein meidän kesäkeittiössä.

HELPPO GRILLATTU KESÄKURPITSA viidelle

n. 800 g kesäkurpitsaa
suolaa
sitruunalla maustettua oliiviöljyä

Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet. Unohda viipaleet noin tunniksi (vähempikin aika riittää, jos on kiire). Valmistele muu ruoka ja lämmitä grilli todella kuumaksi. Sivele viipaleiden pintaan sitruunaoliiviöljyä ja paista molemmin puolin grillissä, siten että saat hyvän paistopinnan ja mehukkaan sisuksen. Paistoaika riippuu täysin grillin tehosta, mutta parisen minuuttia molemmin puolin lienee lähellä totuutta.

Grilli

Seurakseen kesäkurpitsat saivat grillattua naudan ulkofileetä ja salaatin, joka oli mainio. Siitä lisää joskus myöhemmin.

Ihanaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen