Ihana höyryävän kuuma pancake paksulla vaniljasoossilla. Rapean ruskea pinta ja aidon vaniljan houkutteleva tuoksu täydentyvät kirpeän raikkaalla passiohedelmällä, makealla granaattiomenalla ja itse tehdyllä kesäkurpitsahillolla. Ja kaikki tämä täysin luontaisesti gluteenittomista aineksista valmistettuna.
MANTELINEN PANCAKE 10 kpl blinipannulla paistettuna
4 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhetta (esim. Sallisen)
2 dl tattarijauhoa
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita ne maitoon. Lisää kaikki muut ainekset ja jätä taikina lepäämään. Valmista vaniljasoossi seuraavaksi.
PAKSU VANILJASOOSSI
3 dl kevytmaitoa
1/2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
2 rkl maizenaa (reiluja lusikallisia)
1 tl vaniljajauhetta (voi jättää pois ja lisätä vaniljasokerin määrää)
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa paitsi vaniljasokeri. Kuumenna ja sekoita kattilan pohjaa myöten, kunnes kastike sakenee. Anna kuplia kolmisen minuuttia. Lisää viimeiseksi vaniljasokeri. Ripottele hieman sokeria pinnalle ja anna jäähtyä.
Paista pannarit voissa tai muuta haluamaasi rasvaa käyttäen. Itse käytin blinipannuja, mutta esim. lettupannu tai aivan tavallinen paistinpannukin käy.
Pancaket saivat kauniin ruskean pinnan ja niiden rakenne oli aivan ihanteellinen. Manteli antaa täyteläisyyttä taikinaan ja sopii hyvin tattarijauhojen seuraksi. Kannattaa laittaa paistetut pannukakut uunivuokaan noin 50-asteiseen uuniin folion alle, kunnes olet paistanut koko taikinan.
Tarjoilin pannarit vaniljasoossin, itse tehdyn kesäkurpitsahillon KLIK, passiohedelmän ja granaattiomenan siementen kera. Mitä mieltä olet annoksesta?
Gluteenittomuudesta kohistaan kovasti. Minua kiinnostaisi tietää, oletko sinä kokeillut tai noudatatko parhaillaan gluteenitonta ruokavaliota. Mikä sai tekemään sellaisen ratkaisun ja oletko saanut apua mahdollisiin terveysongelmiin gluteenittomasta tai jostakin muusta ruokavaliosta? Onko ruokavaliosi noudattamisessa tullut eteen haasteita, joko sosiaalisia tai ihan ruoka-aineiden hankkimiseen tai valmistamiseen liittyviä? Oletko joskus kuullut kommentin: "Eihän siinä nyt ole kuin ihan vähän XXX, ei kai se nyt haittaa?" Kommenttiboxi odottaa viestejäsi!
Bon appétit!
Olen ollut muutaman kuukauden gluteenittomalla ruokavaliolla. On paljon parempi olo ei pömpötä maha kun "kinker"lampaalla. Ihokin on parempi. Aion jatkaa. Noita Pancakeja ajattelin tehdä tänään.
VastaaPoistaHei Tipsu,
PoistaKiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että koet olosi paremmaksi. Toivottavasti pancaket maistuivat :)
Olen ollut 16-17 vuotta gluteenittomalla ja keliakian vuoksi (diagnosoitu)! Nyt aioin siirtyä luontaisesti gluteenittomalle tai ainakin yritän. Pelkkä gluteeniton tehosi hyvin mutta haluan nähdä miten pärjään kun käytän vaan riisi-, maissi-, tattari- yms vastaavia jauhoja. Ei pitäisi olla vaikeaa noudattaa kun edellinenkin on mennyt hienosti! Kiitos ohjeestasi....mene kokeiluun tänään <3
VastaaPoistaHei Anonyymi,
VastaaPoistaKiitos viestistäsi! Olen ymmärtänyt, että monet gluteenittomat tuotteet sisältävät paljon lisäaineita. Itse välttelen turhan pitkiä ainesosalistoja ja siten koen luontaisesti gluteenittomat ruoat paremmaksi vaihtoehdoksi. Itselläni ei ole keliakiaa, mutta iho-ongelmien takia tykkään laittaa luontaisesti gluteenitonta. Toivottavasti tulee maistuvaisia pannareita!
Ihanat letut:) Yritän mahdollisimman paljon tehdä gluteenitonta,sillä olen huomannut turpoavani vehnästä.Onneksi on niin paljon hyviä vaihtoehtoja:)
VastaaPoista