lauantai 27. kesäkuuta 2015

Vesimeloni pitää pörriäiset loitolla

Ihan totta! Vesimeloni tuntuu olevan kesäisten askartelujemme teema. Viime kesänä rakensimme vesimelonigrillin KATSO TÄÄLTÄ. Nyt oli vuorossa ötökkäsuojus smoothie- tai mehulasiin. Löysin idean ruotsalaisen 101 nya idéer -lehden kotisivulta. Kuopus hoiti käytännöntoteutuksen.

20150627_130244

Tarvitset erivärisiä Hama-helmiä ja alustan niille. Meidän pyöreä alusta on hukkateillä, joten paremman puutteessa neliskanttinenkin käy. Seuraavasta kuvasta näet melko tarkasti, miten helmet kannattaa asetella alustalle. Sopiva mitta on hieman lasin reunojen yli menevä. Hama-helmethän ovat niitä takavuosien hittihelmiä, jotka silitetään muotoonsa kunhan taiteilija on esittänyt oman näkemyksensä ja asetellut helmet paikoilleen. Kivaa yhteistä tekemistä sateisiin kesäpäiviin!

20150627_130148

Muista jättää neljän helmen kokoinen aukko pilliä varten. Kun kuvio on valmis, silitä työ ohjeiden mukaan. Kannattaa laittaa leivinpaperia työn päälle silitettäessä.

Tämä smoothie nautittiin aamutreenin jälkeen, joten siihen lisättiin normiainesten lisäksi hieman heraproteiinia hyvää palautumista edistämään.

MANSIKKA-BANAANISMOOTHIE neljälle

2 dl kohmeista mansikkasosetta
1,5 banaania, joista puolikas tuli pakastimesta
1 prk Valion pinkkiä maitorahkaa
2 mitallista heraproteiinijauhetta
2 dl appelsiinituoremehua

Mittaa kaikki ainekset blenderin kannuun ja käytä blenderiä, kunnes smoothie on tasaista. Sauvasekoitin toimii yhtä hyvin. Kaada laseihin ja nauti.

20150627_130058

Pörriäisiä ei vielä tänä sateisena alkukesänä ole ollut kiusaksi asti, mutta kannattaa varautua hyvissä ajoin. Mitä muita hedelmäkuvioita sinä tekisit ötökkäsuojiksi?

20150627_130230

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen