tiistai 3. maaliskuuta 2015

Rawbite kotikonstein

Valmiit välipalapatukat ovat ottaneet aimo harppauksen terveellisempään suuntaan esimerkiksi Rawbite-patukoiden myötä. Taatelipohjaiset patukat innoittivat tähän kotikokeiluun. Tuloksena oli tuhteja ja maittavia Raakapaloja.

20150303_200242

Kuten esikuvassaan Rawbitessa, on näissäkin patukoissa vain vähän raaka-aineita. Patukat ovat gluteenittomia, maidottomia ja niihin ei ole käytetty lisättyä sokeria. Patukat eivät myöskään sisällä turhia täyte- tai lisäaineita. Kotona tehdyissä ei ole tietenkään aidon Rawbiten hienoa pakkausta, mutta sen sijaan hinta kotona valmistaen on huomattavasti edullisempi.

20150303_193114

RAWBITE-VÄLIPALAPATUKAT KOTIKONSTEIN ELI RAAKAPALAT 6 - 8 kpl

100 g kaurahiutaleita (keliaakikolle puhdaskauraa)
100 g kivettömiä taateleita (käytin Rainbow Pehmeitä taateleita)
150 g maapähkinävoita (käytin Meridianin Organic Crunchy with a pinch of seasalt)
noin 2 rkl kylmää vettä
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Tässä ohjeessa on vain perusmakuja, mutta patukoita on helppo maustaa kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä maun mukaan. Myös mausteet, kuten aito vanilja, Ceylonin kaneli ja inkivääri sopivat hyvin maapähkinävoin seuraksi.

Pilko taatelit ja sekoita kaikki ainekset.

20150303_194044

Lisää vesi vähitellen tarpeen mukaan, kunnes saat muotoiltua massasta kiinteän pallon.

20150303_195206

Leikkaa taikinasta noin 50 - 60 gramman paloja ja muotoile niistä patukoita. Siivilöi hieman kaakaojauhetta lautaselle ja pyörittele patukat siinä.

20150303_195500

Toinen kiva vaihtoehto on tehdä noin 20 g suupaloja ja laittaa ne paperivuokiin.

20150303_200858

Kiinnostaako ketään raakapalojen ravintosisältö? Tässäpä se tulee:

100 grammaa raakapalaa sisältää

430 kcal
38 g hiilihydraattia
17 g proteiinia
21 g rasvaa
8,5 g kuitua

Ravintosisältöä voi säätää vähärasvaisemmaksi vähentämällä maapähkinävoin määrää ja lisäämällä kuivattuja marjoja tai hedelmiä, jolloin hiilareiden osuus tietenkin kasvaa. 100 gramman annos kerralla syötynä olisi todella tuhti, joten patukoista kannattaa tehdä noin 50 gramman painoisia tai sitten jo mainittuja mukavia suupaloja. Säilytä patukat jääkaapissa. Päivän ajan ne säilyvät kuitenkin hyvin vaikka juniorin treenilaukussa, kunhan pakkaat ne minigrip-pussiin tai tiiviiseen rasiaan. Turnausevääksikin nämä käyvät... hmmm. Ensi viikonloppuna mitellään sulkapallon ikäluokkamestaruuksista ja alle 15- sekä alle 17-vuotiaiden suomenmestaruuksista. Pitäisiköhän tekaista raakapaloja mukaan turnaukseen...

20150303_200149

4 kommenttia:

  1. Nam! Kiva kun olit laittanut tuon ravintosisällön. Täydellinen snack, kun pitää jaksaa vielä pari tuntia ja energia ihan loppu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Tänään lähtee raakapala mukaan sulkishallille😃. Beach House Kitchenissä on aina kova vierailla. Ihania ohjeita ja kuvia 👍

      Poista
  2. Kivat kuvat:) Teen itse aina patukat(mulla on joitakin ohjeita niistä blogissa ) sillä ne on niin helppo tehdä itse ja tietää just mitä ne sisältää:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Totta! Niihin saa myös kivasti vaihtelua muuntelemalla aineksia. Käynpä jälleen blogissasi hakemassa vähän uusia ideoita :)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen