keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Laadukkaampaa edullisemmin

Kesko uutisoi eilen isosti, että kysyttyään puolelta miljoonalta suomalaiselta kuluttajalta se sai tietää, että ihmiset haluavat laadukasta ruokaa edullisemmin kuin ennen. Hämmästys mahtoi olla suuri, kun tulos selvisi! Samalla Kesko kertoi valjastaneensa ammattilaiset kertomaan kansalle, kuinka valmistetaan nelihenkiselle perheelle aterioita 10 eurolla. Mahtavaa! Tosin olen monesti todennut, ettei edullinen ateria vaadi muuta kuin sen että hakee kaupasta perusraaka-aineita ja valmistaa ruoan alusta loppuun saakka itse. Nyt kun sekä S- että K-ryhmä ovat julistaneet alentaneensa elintarvikkeiden hintoja, voinee tästä lähtien kaupasta kuin kaupasta hakea ne laadukkaat perusraaka-aineet entistä edullisemmin, eikö?

Näiden pohdiskelujen myötä syntyi tänään pikainen pasta ihan vain kahdelle hengelle. Keräsin kokoon kotoa löytyneitä värikkäitä kasviksia ja lisäsin mukaan hieman ilmakuivattua kinkkua. Herkullinen yhdistelmä!

20150211_164936

PIKAINEN PASTA KAHDELLE

1 kypsä avocado
rasiallinen tuoretta pinaattia
1 iso valkosipulin kynsi
pieni pätkä punaista chiliä
1 iso tomaatti
tilkka oliiviöljyä
nokare voita
suolaa
pippuria
6 rullaa tagliatellea
6 siivua ilmakuivattua kinkkua

20150211_164429

Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää pieneksi pilkotut valkosipuli ja chili pannulle. Kuullota hetki ja lisää pestyt pinaatinlehdet. Kuutioi avocado ja tomaatti. Lisää ne pannulle, kun pinaatti on kutistunut murto-osaan tuoretilavuudestaan. Suolaa ja pippuroi.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Lisää keitetty pasta pannulle ja kääntele kasvisten kanssa.

20150211_164641

Annostele lautasille ja revi hieman ilmakuivattua kinkkua annoksen päälle. Tarjoile heti. Aikaa annosten valmistukseen kului vajaa puolituntinen ja ainesten yhteishinta pysyi varmasti siinä viiden euron hujakoilla. Näin arvioin, vaikkei ostoskuittia käsillä ollutkaan.

Proteiinipuoli jää tässä ruokalajissa hieman vajaaksi ja monestihan juuri ruoan proteiinipitoiset ainekset maksavat paljon. Tulenkin seuraamaan suurella mielenkiinnolla, miten esim. marinoimattoman lihan ja broilerin sekä tuoreen kalan hinta kehittyy.

20150211_164940

Oletko sinä jo huomannut muutoksia kauppojen hinnoittelussa ja ruoan laadussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen