torstai 21. elokuuta 2014

Punajuurihummus

Näin inspiroivan kuvan, jossa mielestäni oli ainekset hummukseen. Lisäksi siinä näytti olevan punajuurta! Apua, kaikkia lempiraaka-aineitani samassa kannussa. Eikun sitten googlaamaan ohjeita. Vaikka mittasuhteet tähän ohjeeseen olen itse säveltänyt, samankaltaisia löytyy googlehaulla punajuurihummus pilvin pimein. Alkuperäisen ohjeen tekijää on mahdoton kertoa, mutta hän on joka tapauksessa nero! Niin hieno makujen sinfonia näistä aineksista syntyy. Punajuuren makeus kruunaa makumaailman ja fetajuusto sopii sen makupariksi mitä parhaiten. Kasvisten käytön puolesta puhujana tällaiset ruoat ilahduttavat minua aina suuresti. Kasvisruoat eivät todellakaan ole aina salaattia. Vain mielikuvitus on rajana kasvisten käytön lisäämisessä. Jos hummusta sattuu jäämään vierasjoukon jäljiltä, siitä saa erinomaisen levitteen leivän päälle.

20140810_141546

PUNAJUURIHUMMUS isollekin poppoolle alkupalaksi

n. 400 g keitettyjä punajuuria
1 tölkki kikherneitä
2 rkl tahinia
2 valkosipulin kynttä
puolen sitruunan mehu
1-2 tl jeeraa eli juustokuminaa maun mukaan
1 tl suolaa
n. 1/2 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun:
persiljaa
n. 100 g fetaa
maissilastuja

20140810_120159

Laita pilkotut punajuuret ja valkosipulit sekä huuhdellut ja valutetetut kikherneet ja muutkin ainekset blenderin kannuun. Tahnan sekoitus onnistuu myös sauvasekoittimella. Säästä hieman oliiviöljyä koristeluun.

Kun kannussa alkaa näyttää tältä, tahna on valmista.

20140810_121950

Kaavi koko kannun arvokas sisältö tarjoilukulhoon ja koristele persiljasilpulla, murennetulla fetalla ja halutessasi sitruunalohkoilla. Tarjoile maissilastujen kera.

Beetroothummus

20140810_142910

Hummuksen maku vain syvenee ja paranee päivän parin jälkeen. Se on syytä säilyttää jääkaapissa ja säilyy viikon verran hyvinkin. Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen