sunnuntai 18. elokuuta 2013

Muffinssi vs. muffinssi, osa 2

Hei vaan hyvät lukijat! Niin, tiedän että teitä on ainakin jokunen. Hämmästyksekseni huomasin, että blogini sivuja on katsottu jo lähemmäs 1500 kertaa.

Lupasin sitruunaisten paleo-muffinssien jälkeen kehitellä oman muffinssireseptin Risentan kookosjauhoista. Nämä muffinssit ovat gluteenittomaan ruokavalioon sopivia. Käsittääkseni ne sopisivat myös hiilihydraattien vähentäjille ainakin satunnaiseen herkutteluun. Sen lisäksi ne ovat maukkaita ja herkullisia.

Bad Maman kesäkurpitsamuffinssit (12 kpl)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl Risenta kookosjauhoa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl kuumaa vettä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl Rapunzel luomuvaniljaa
1,5 - 2 dl raastettua kesäkurpitsaa

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita kookosjauhot, sitruunankuoriraaste ja leivinjauhe.

mausteet

Lisää kuivat aineet munasokerivaahtoon. Älä säikähdä, sillä kookosjauhot imevät tosi paljon nestettä itseensä ja taikina jämähtää. Voit tässä vaiheessa raastaa kesäkurpitsan ja puristaa siitä nesteen. Ota neste talteen ja jatka sitä tarvittaessa vedellä niin että sinulla on yhteensä 2 dl nestettä. Lämmitä neste mikrossa melko kuumaksi. Vatkaa neste taikinaan ja lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa. Sekoita.

muffins

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175 C noin 25 minuuttia.

Lopputulos on mehevä ja kuohkea. Rakenne on hämmästyttävän hyvä. Sooda maistuu aavistuksen, joten seuraavalla kerralla jätän sen pois ja käytän pelkästään leivinjauhetta kohotusaineena.

Muffinssien ravintosisältö on suunnilleen tällainen:

1 kpl Bad Maman kesäkurpitsamuffinssi

130 kcal
9 g hiilihydraattia
9 g rasvaa
3 g proteiinia
4 g kuitua

20130812_180747
Enjoy!

3 kommenttia:

  1. Porkkanaa on tullut käytettyä leivonnaisissa, mutta kesäkurpitsa on vielä kokeilematta. Kestääköhän tämä pakastamisen? Itseni tuntien en voi jättää kaappiin odottamaan, menee kuitenkin heti kaikki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kokeilla pakastaa muutama seuraavasta erästä. Pari ideaa odottaa muotoutumistaan reseptiksi. Miltä kuulostaisi piparkakkuporkkanamuffinssi?...

      Poista
    2. No, herkulliselta hyvinkin :) Jään odottelemaan :)

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen