lauantai 3. tammikuuta 2015

Yllättävä mustikkapiirakka

Jäikö sinulta joulun jäljiltä piparkakkutaikinaa käyttämättä? Kannattaa tehdä siitä piirakkapohja. Tein uudenvuodenjuhliin mustikkapiirakan, joka sai suut hymyyn.

20141231_172518

Olin tehnyt suuren piparitaikinan joulun alla. Osa siitä leivottiin, osa joutui parempiin suihin raakana (nam!) ja sopivasti uuden vuoden aattona, kun suunnittelin mustikkapiirakan leipomista, muistui mieleen jäljellä ollut piparkakkutaikina. Syteen tai saveen, mutta päätin testata ja se kannatti. Piparkakkumausteet sopivat yllättävän hyvin yhteen mustikan kanssa.

MAUSTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

noin 500 g piparkakkutaikinaa (itse tehty tai pakaste)
5 dl mustikoita (tuoreita tai pakkasesta)
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Painele piparitaikina piirakkavuokaan.

20141231_154948

Sekoita kulhossa mustikat ja muut ainekset. Kaada tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Perunajauho sitoo hyvin mustikoista lähtevän nesteen. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

20141231_155643

20141231_173642

20141231_195910

Piirakka tarjoiltiin lämpimänä vaniljajäätelön kera. Tästä onkin hyvä lähteä taas kohti kevyempää uutta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen