Jäikö sinulta joulun jäljiltä piparkakkutaikinaa käyttämättä? Kannattaa tehdä siitä piirakkapohja. Tein uudenvuodenjuhliin mustikkapiirakan, joka sai suut hymyyn.
Olin tehnyt suuren piparitaikinan joulun alla. Osa siitä leivottiin, osa joutui parempiin suihin raakana (nam!) ja sopivasti uuden vuoden aattona, kun suunnittelin mustikkapiirakan leipomista, muistui mieleen jäljellä ollut piparkakkutaikina. Syteen tai saveen, mutta päätin testata ja se kannatti. Piparkakkumausteet sopivat yllättävän hyvin yhteen mustikan kanssa.
MAUSTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
noin 500 g piparkakkutaikinaa (itse tehty tai pakaste)
5 dl mustikoita (tuoreita tai pakkasesta)
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Painele piparitaikina piirakkavuokaan.
Sekoita kulhossa mustikat ja muut ainekset. Kaada tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Perunajauho sitoo hyvin mustikoista lähtevän nesteen. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Piirakka tarjoiltiin lämpimänä vaniljajäätelön kera. Tästä onkin hyvä lähteä taas kohti kevyempää uutta vuotta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen