sunnuntai 1. kesäkuuta 2014
Tahmeat kaura-kinuskipalat - helppo herkku
Kun puolessa tunnissa saa taiottua tällaista herkkua, kannattaa jättää kaupan karkki- ja keksihyllyjen lisäainepommit ostamatta. Leivotaan-lehden reseptiä hieman "terveellisempään" suuntaan muokaten leivoin sadepäivää sulostuttamaan namipaloja parhaimmillaan.
SITKEÄT KINUSKI-KAURARUUDUT 48 kpl
5 dl kaurahiutaleita (käytin isoja Elovena-hiutaleita)
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl intiaanisokeria
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl tummaa siirappia
125 g sulatettua voita
1 kananmuna
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Sekoita kuivat ainekset.
Lisää niihin siirappi ja sekoita.
Sulata voi ja sekoita se taikinaan. Lisää viimeiseksi kananmuna.
Levitä taikina vuokaan. Paista 15-18 minuuttia, kunnes leipomus on saanut kullanruskean värin.
Anna jäähtyä hetkinen...
... ja leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä ruuduiksi.
Kinuskiruudut ovat hiukan sitkeitä ja maistuvat vähän samalle kuin Alpen-välipalapatukat, mutta vain kymmenen kertaa herkullisemmilta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä! Vähän kun heittäisi vaikka jotain kuivahedelmiä sekaan voisi saada mielenkiintoisen säväyksen. Uskallan myös veikata, että nämä ovat paljon vatsaystävällisempiä kuin Alpenin lisäainehötöt :)
VastaaPoistaHei Sussu! Hyvä idea! Mietin myös, että suolatut pähkinät saattaisivat sopia hyvin. Miksei näin raparperiaikaan voisi tehdä tuosta myös piirakkapohjan. Kiva kun kävit Bad Mama's kitchenissä. Tervetuloa uudelleen!
PoistaHärliga recept du delar med dig! Ska nog bli till att baka med boysen om det blir en regnig sommarlovsdag!
VastaaPoistaHejsan och tack! Vi får hoppas att det blir int allt för många regniga dagar under sommaren men ändå några. Då får man värma ugnen och baka delikatesser. Ha en härlig sommar, du och boysen :)
Poista