Pojken Blå toivoi rippijuhliensa suolapalaksi nyhtöpossuhodareita. Väkeä oli tiedossa aika paljon, joten tässäpä tulee ohje, jolla valmistat nyhtöpossua hot dogeihin lisukkeineen isollekin porukalle. Meidän juhlissa oli 30 henkeä ja possua jäi vielä jäljellekin. Tosin muutakin tarjottavaa oli reilusti.
Husband sai synttärilahjaksi upean yli seitsemänlitraisen punaisen Le Creuset -valurautapadan. Se on jo monissa liemissä keitetty, mutta nyt se sai kunnian toimia pulled porkin valmistusastiana.
Inspiraatiota haettiin Kääpiölinnan keittiön viime heinäkuisesta nyhtöpossuhodariohjeesta. Löydät sen TÄÄLTÄ. Koska meillä oli 5 kg kassleria valmistettavana, ohjetta sovellettiin mutu-menetelmällä. Suunnilleen tällä ohjeella mentiin. Sanon suunnilleen, koska oma roolini pulled porkin valmistuksessa rajoittui valokuvaamiseen ja sivusta seuraamiseen. Siis kaikki kunnia maittavan possun valmistuksesta kuuluu Husbandille. Tässä siis valmistusohje step-by-step.
PULLED PORK MAKULIEMESSÄ
5 kg possun kassleria
Ruiskusuolaa possu kauttaaltaan
Keitinliemi:
5 dl vettä
5 dl Coca colaa
3 dl punaviiniä (esim Vina Albali Tempranillo)
2 porkkanaa
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
5 kpl possufondia (meillä oli pakastimessa kokoon keitettyä possunkeittolientä)
Makuliemi:
1 litra possun keitinlientä
5 dl Coca Colaa
2 rkl soijaa
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl tummaa muscovado-sokeria
2 tl Sambal Oelek -tahnaa
suolaa maun mukaan
Ota lihat lämpenemään muutama tunti ennen valmistusta. Ruiskusuolaa liha.
Pilko juurekset ja freesaa ne SUURESSA padassa tilkassa oliiviöljyä. Laita suolatut kasslerit pataan. Kuumenna liemi kiehuvaksi hellalla ja siirrä pata sitten 150-asteiseen uuniin. Anna hautua noin neljä ja puoli tuntia. Kääri liha folioon ja anna sen levätä noin puoli tuntia.
Siivilöi keitinliemi, jäähdytä se ja kuori rasvakerros pinnalta pois. Ei haittaa, jos liemeen jää jonkin verran rasvaa. Valmista makuliemi, jonka pohjaksi siirrä litra keitinlientä kattilaan. Keitä lientä kokoon siten että sitä on puolisen litraa jäljellä. Lisää liemen muut ainekset ja keittele vielä hetki.
Paista savuavan kuumalla valurautapannulla lihaan kaunis paistopinta.
Revi liha kahden haarukan avulla riekaleiksi. Upota nyhdetty kassler makuliemeen ja jätä maustumaan mielellään yön yli. Siirrä pata kylmään.
Juhlapäivänä ennen kirkkoon lähtöä nyhtöpossupata nostettiin 100-asteiseen uuniin. Siellä se sai rauhassa lämmetä konfirmaation ajan. Juhlaväen saavuttua nostettiin pata, hot dog -sämpylät ja lukuisat lisukkeet pöytään. Lounasaika oli jo käsillä, kun vieraat toivotettiin tervetulleiksi ja maukkaiden pulled pork -hodareiden kokoaminen alkoi.
Lisukkeena tarjoiltiin maustekurkkua kuutioina, pieniä luumutomaatteja, salaattia, hummusta (paras hummusohje TÄÄLTÄ), rapeaa paahdettua sipulia purutuntumaa antamaan, karamellisoitua sipulia ja hapokkaan raikasta marinoitua punasipulia.
Tunnelmallinen kirkko, kasteen vahvistaminen ja komea nuori mies uudessa puvussaan, yhtäkkiä taas vähän aikuistunut. Vastuun ottamisesta se pappikin puhui. Hyvä päivä. Olen kiitollinen paljosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen