Tiedättekö sen hetken, kun huomaa että jääkaappi on täynnä vähän kaikenlaista, mutta kuitenkaan sieltä ei löydy aineksia mihinkään järkevään ruokalajiin? Silloin mielikuvitus saa siivet ja joskus sen seurauksena voidaan jopa nauttia hienoista makuelämyksistä.
PINAATTI-SPELTTIPANNUKAKKU MOZZARELLATÄYTTEELLÄ viidelle
Pannukakkutaikina:
100 g tuoretta pinaattia (pakastepinaattikin käy)
5 kananmunaa
8 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Ryöppää tuore pinaatti hyvin pikaisesti. Valuta ja puristele vesi pinaatista ja silppua hieman. Vatkaa kaikki pannukakkutaikinan ainekset sekaisin ja lisää viimeiseksi pinaatti. Paista pannaria 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Täyte:
2 palloa mozzarellaa siivuina
noin 100 g pepperonimakkaraa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
rasiallinen kirsikkatomaatteja
ripaus suolaa ja pippuria
tuoretta salviaa
Periaatteessa voit käyttää pannarin täytteeksi melkein mitä vain, mitä kaapista löytyy. Pilko ainekset sopiviksi paloiksi tai siivuiksi ja levitä pannukakun päälle.
Rullaa pannari ja leikkaa sopiviin paloihin. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera. Jos jotakin jää tähteeksi, voit ottaa loput vaikka lounaaksi töihin tai laittaa treeneihin menijän reppuun evääksi.
Ihan mainioita ideoita sinulla ruokajuttuina :) Hiukan alkua vilkaisin mutta tutustun ajan kanssa koko tuotantoon. Papuja "lihoiksi" ja vijan vaihdan tattariin - helposti voi tuunailla gluteenittomiksi kasvisversioiksikin. Kiitos linkkivinkistä.
VastaaPoistaHei Johanna!
VastaaPoistaKaunis kiitos :) Muutama gluteeniton ohjekin löytyy repertuaarista. Omat suosikkini ovat siemennäkkäri ja Bad Maman kesäkurpitsamuffinssit. Molemmat löytyvät Leivonnaiset-tagin alta.
Mukavaa torstai-iltaa!