lauantai 9. marraskuuta 2013

Ruis-puolukkapuuro

Ohje vuosien takaa putkahti mieleeni, kun tongin pakastimen sisältöä. Ylivuotiset puolukat ovat saattaneet menettää osan C-vitamiinista, mutta maukasta puuroa niistä voi edelleenkin valmistaa. Ohje on päätynyt minulle kaverin kaverilta ja toimii aina.

ruispuolpuuro

RUIS-PUOLUKKAPUURO 6-8 annosta

1,5 litraa vettä
5 dl puolukoita
2 dl sokeria
1-2 tl suolaa
4,5 dl ruisjauhoja

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää (jäiset) puolukat. Keitä, kunnes puolukat ovat antaneet veteen reilusti väriä ja makua, noin 10 minuuttia. Lisää suola ja sokeri. Voit vähentää sokerin määrää, jos haluat. Minusta tämä on kuitenkin juuri täydellistä tuolla kahden desin määrällä.

ruispuolpuuro

Voit halutessasi siivilöidä puolukan kuoret pois. Itse tapaan jättää osan puolukoista ja siivilöidä osan pois. Pois siivilöidyistä kannattaa puristaa kaikki hyvä talteen.

ruispuolpuuro

Vatkaa ruisjauhot nesteeseen ja anna puuron pulputella hiljaisella lämmöllä viitisen minuuttia.

ruispuolpuuro

Kun puuro on suht tasaista, laita kattilan kansi tiiviisti päälle ja sammuta liekki tai levy.

ruispuolpuuro

Kasaa pino pannulappuja kattilan päälle ja kietaise vielä paksu pyyhe kattilan ympärille. Anna puuron hautua ainakin tunti tai kaksi. Nauti kylmän maidon kanssa. Herkkua!

ruispuolpuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen