Glögi- ja pikkujoulukausi alkavat olla parhaimmillaan. Mitä sinun mielestäsi kuuluu tarjota glögin kanssa? Omia suosikkejani ovat piparkakut, sinihomejuusto, pähkinät tai mantelit ja hedelmät. Päätin yhdistää nämä kaikki. Tuloksena täydellinen pikkupurtava glögin seuraksi, kaunis, maukas ja helppo valmistaa. Tällä voi vaikka yllättää yllätysvieraat :) Glöggtilltugg on niin hauska ruotsin kielen sana, että oli pakko lisätä se tuohon otsikkoon :)
PELLILLINEN PIPARIHERKKUA GLÖGIN SEURAKSI
1 pkt valmista piparkakkutaikinaa
1 kypsä päärynä
100 g Aura-juustoa
kourallinen pähkinöitä
1,5 dl paistonkestävää omenamarmeladia
kanelia
piparkakkumuotteja, kaulin
Ota piparkakkutaikina sulamaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Sivele omenamarmeladi piparkakkutaikinalle tasaisesti.
Leikkaa päärynästä noin puolen sentin paksuisia siivuja. Tee niistä mieleisiä muotoja piparimuoteilla. Asettele päärynät kauniisti marmeladin päälle.
Pähkinät voi painaa kevyesti kiinni marmeladiin.
Tee myös aurajuustosta pieniä sydämiä ja aseta ne sopiviin koloihin. Lisäsin jäljelle jääneet juustomurut keskelle levyä. Ripottele tässä vaiheessa hieman kanelia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa hieman jäähtynyt taideteos haluamasi kokoisiin paloihin mielellään siten, että paloihin tulee kaikkia herkkupäällisiä. Jotkut vierastavat homejuustoa, joten ehkä muutama pala kannattaa jättää ilman sitä.
Kynttilät palamaan, villasukat jalkaan, glögipadan alle tuli. Ihana piparintuoksu hiipii uunista. Joko voi ryhtyä odottamaan joulua?
Tämä näyttää aivan tajuttoman herkulliselta! Ihania piparileivoksia :)
VastaaPoistaKiitos Pipsa! Muutama ystäväkin on innostunut laittamaan juhliinsa "Glöggtilltuggia" ja olen aivan hukkunut kiitoksiin niin hyvän maun, kauniin ulkonäön kuin valmistuksen helppoudenkin vuoksi. Ilahduttaa kovasti, kun voi resepteillä ilahduttaa niin tuttuja kuin tuntemattomiakin.
Poista