HBL julkaisi ruokasivuillaan jokunen viikko sitten libanonilaisia ruokaohjeita. Nappasin aukeaman talteen, koska ohjeet sisältävät paljon sellaisia raaka-aineita, joista pidän, kuten kikherneet, pähkinät, fetajuusto, chili, kreikkalainen jugurtti, minttu, valkosipuli, tahini… voisin luetella näitä näemmä loputtomiin.
Päivänä eräänä mietiskelin kanasalaatille vähän normaalista poikkeavaa salaattipohjaa. Mieleeni tuli, että HBL:n tabbouleh (tai tabbouli på svenska) saattaisi sopia. Eikun kokeilemaan. En ihan malttanut noudattaa alkuperäistä reseptiä, mutta hyvää tuli!
KANASALAATTI TABBOULEH-PEDILLÄ viidelle
4-5 broilerin filettä
1 prk kikherneitä
1 pieni kurkku
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 tomaatti
1 pussi Lempi-salaattisekoitusta, kts. TÄSTÄ
kastike:
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tahinia
1/2 - 1 tl juustokuminaa
3 rkl limetin mehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
Ota ensin kanafileet lämpenemään jääkaapista. Sekoita sitten kastike. Murskaa valkosipulin kynsi ja sekoita se tahiniin. Lisää limetin mehu, juustokumina ja suola. Sekoita voimakkaasti esim. haarukalla ja lisää öljy tipoittain. Lisää hieman öljyä, jos koostumus on liian tiivis.
Kuutioi kaikki vihannekset. Valuta kikherneistä neste pois ja huuhtele ne lävikössä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Lisää kastike ja sekoita.
Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet ja laita ne laakealle vadille. Kaada tabbouleh salaattipedille.
Paista broilerin fileet kuumalla pannulla kypsiksi. Anna vetäytyä hetki paistamisen jälkeen ja leikkaa sitten siivuiksi. Asettele kauniisti salaattipedille ja tarjoile heti.
Tabbouleh valmistetaan normaalisti bulgur-vehnästä, mutta tämä kikherneversiokin on kiva. Kannattaa kokeilla.
Seuraavaksi kokeiluun kryddiga lammfärsspett, yoghurtdipp med fetaost och mynta, muhammara...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen