Pulled pork eli ylikypsä possu riivittynä tai nyhdettynä on hypännyt silmille yhdestä jos toisestakin blogista viime aikoina. Porsaan kassler onkin mainio raaka-aine, edullinen ja maukas. Husband valmistaa sen viittä vaille valmiiksi, eli riipiminen on jäänyt jokaisen lautasella tehtäväksi.
NOT SO PULLED PORK - YLIKYPSÄ PORSAAN KASSLER viidelle
1-1,5 kg porsaan kassleria
2 porkkanaa
1 palsternakka
pala lanttua
salottisipuli
2 dl valkoviiniä
suolaa, pippuria
Ota kassler hyvissä ajoin lämpenemään jääkaapista. Voit halutessasi ruiskusuolata lihan. Sido paistolanka kasslerin ympärille muutaman kierroksen verran. Liha pysyy paremmin kasassa paistuessa.
Paloittele juurekset ja laita ne suureen kannelliseen pataan. Kaada valkoviini juuresten päälle. Paista kassler nopeasti kuumalla pannulla siten, että kaikki pinnat on paistettu kiinni. Jos et ole ruiskusuolannut lihaa, pintasuolaa se kunnolla ennen pataan laittamista. Lisää maun mukaan pippuria myllystä.
Anna kasslerin hautua 4 tuntia 125-asteisessa uunissa.
Poista paistonaru ja leikkaa kassler reiluiksi viipaleiksi. Tarjoile hyvien lisäkkeiden kanssa. Padassa makeiksi hautuneet juurekset kannattaa laittaa tarjolle lihan kanssa.
Paahdettu juures-linssisalaatti sopii myös tämän talvisen tuhdin liharuoan seuralaiseksi. Kts. ohje TÄSTÄ
Liha todellakin hajoaa pienestäkin haarukan tönäisystä ja sulaa suussa. Tämä voisi jopa korvata joulukinkun...
Kuulostaa kyllä herkulliselta joulukinkun korvaajalta :)
VastaaPoista