maanantai 4. marraskuuta 2013

Välipalapatukat - maapähkinävoi-banaani-kaura-rusina -meininkiä

Kokeellinen välipalakeittiö oli jälleen vauhdissa à la Bad Mama's Kitchen. Ylikypsä banaani johdatteli terveellisen välipalapatukkaohjeen jäljille.

Mellanmål

TERVEELLISET VÄLIPALAPATUKAT 6 kpl

1 erittäin kypsä (luomu)banaani
50 g (luomu)kaurahiutaleita
50 g (luomu)maapähkinävoita
50 g (luomu)rusinoita
1 tl (luomu)kanelia
1 rkl kookosjauhoja

Mellanmål

Muussaa banaani kulhossa ja sekoita siihen maapähkinävoi.

Mellanmål

Silppua kaurahiutaleet ja rusinat leikkuulaudalla. Lisää ne edellisiin. Lisää kaneli ja sekoita.

Mellanmål

Ripottele kookosjauhoja tai esim. mantelijauhoa leivinpaperille. Kaada massa siihen.

Mellanmål

Muotoile massasta pötkö ja leikkaa se kuuteen osaan. Muotoile patukoista haluamasi mallisia ja pyörittele ne jauhoissa.

Mellanmål

Kääräise jokainen patukka leivinpaperin palaseen ja laita ne tiiviiseen rasiaan. Patukat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja yhden päivän ajan vaikka koululaukussa aina kotoa iltapäivän treeneihin asti.

Yksi välipalapatukka sisältää noin:

140 kcal
15 g hiilihydraattia
4 g proteiinia
4,5 g rasvaa
2,3 g kuitua

1 kommentti:

  1. Mmm, näyttää kyllä tosi herkullisilta! Ja kaikki mun lempiraaka-aineetkin edustettuina - ei voi olla kuin hyvää :-)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen