Kokeellinen välipalakeittiö oli jälleen vauhdissa à la Bad Mama's Kitchen. Ylikypsä banaani johdatteli terveellisen välipalapatukkaohjeen jäljille.
TERVEELLISET VÄLIPALAPATUKAT 6 kpl
1 erittäin kypsä (luomu)banaani
50 g (luomu)kaurahiutaleita
50 g (luomu)maapähkinävoita
50 g (luomu)rusinoita
1 tl (luomu)kanelia
1 rkl kookosjauhoja
Muussaa banaani kulhossa ja sekoita siihen maapähkinävoi.
Silppua kaurahiutaleet ja rusinat leikkuulaudalla. Lisää ne edellisiin. Lisää kaneli ja sekoita.
Ripottele kookosjauhoja tai esim. mantelijauhoa leivinpaperille. Kaada massa siihen.
Muotoile massasta pötkö ja leikkaa se kuuteen osaan. Muotoile patukoista haluamasi mallisia ja pyörittele ne jauhoissa.
Kääräise jokainen patukka leivinpaperin palaseen ja laita ne tiiviiseen rasiaan. Patukat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja yhden päivän ajan vaikka koululaukussa aina kotoa iltapäivän treeneihin asti.
Yksi välipalapatukka sisältää noin:
140 kcal
15 g hiilihydraattia
4 g proteiinia
4,5 g rasvaa
2,3 g kuitua
Mmm, näyttää kyllä tosi herkullisilta! Ja kaikki mun lempiraaka-aineetkin edustettuina - ei voi olla kuin hyvää :-)
VastaaPoista