lauantai 28. joulukuuta 2013

Klassikkojälkiruoka vie uuteen vuoteen - Portviinipäärynät ja stilton-sinihomejuusto

Portviinipäärynät stiltonilla on klassikkojälkiruoka vuosien takaa. Ohje löytyi alunperin Allt om mat -lehdestä. Valmistan tätä kielen mennessään vievää kompottia aina jouluksi, mutta hyvin säilyvänä se ilahduttaa usein vielä uutena vuotenakin. Kannattaakin keitellä tupla-annos päärynöitä samalla vaivalla.

Portpäron

PORTVIINIPÄÄRYNÄT

1 kg päärynöitä
pikkupullo portviiniä
0,75 dl tummaa siirappia

Lisäksi hyvää homejuustoa



Portpäron

Kuori ja kuutioi päärynät.

Portpäron

Lisää ne kattilaan siirapin ja portviinin kanssa.

Portpäron

Keittele hiljaisella lämmöllä, kunnes päärynäkuutiot ovat tummanpunaisia ja viini on saostunut siirappimaiseksi.

Portpäron
Kuvan päärynät ovat kiehuneet noin kolme varttia. Tästä on matkaa valmiisiin päärynöihin vielä puolisen tuntia.

Kaikenlaiset kypsät homejuustot sopivat portviinipäärynöiden kaveriksi. Omia suosikkejani ovat englantilainen stilton ja italialainen gorgonzola sekä miedot briejuustot.

Portpäron
Tilkkanen portviiniä ja hyvä kirja kruunaavat nautinnon. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen