Portviinipäärynät stiltonilla on klassikkojälkiruoka vuosien takaa. Ohje löytyi alunperin Allt om mat -lehdestä. Valmistan tätä kielen mennessään vievää kompottia aina jouluksi, mutta hyvin säilyvänä se ilahduttaa usein vielä uutena vuotenakin. Kannattaakin keitellä tupla-annos päärynöitä samalla vaivalla.
PORTVIINIPÄÄRYNÄT
1 kg päärynöitä
pikkupullo portviiniä
0,75 dl tummaa siirappia
Lisäksi hyvää homejuustoa
Kuori ja kuutioi päärynät.
Lisää ne kattilaan siirapin ja portviinin kanssa.
Keittele hiljaisella lämmöllä, kunnes päärynäkuutiot ovat tummanpunaisia ja viini on saostunut siirappimaiseksi.
Kuvan päärynät ovat kiehuneet noin kolme varttia. Tästä on matkaa valmiisiin päärynöihin vielä puolisen tuntia.
Kaikenlaiset kypsät homejuustot sopivat portviinipäärynöiden kaveriksi. Omia suosikkejani ovat englantilainen stilton ja italialainen gorgonzola sekä miedot briejuustot.
Tilkkanen portviiniä ja hyvä kirja kruunaavat nautinnon. Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen