tiistai 17. joulukuuta 2013

Glögin kanssa tarjottavaa - Chevre-päärynäleivos

Glögin kanssa tarjottavaa pikkupurtavaa on aina hauska kehitellä. Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii usein, niin tälläkin kertaa. Bad Maman kokeileva keittiö tarjoilee Chevre-päärynäleivoksen ohjeen. Hyviä glögihetkiä!

Chevre-päärynä

CHEVRE-PÄÄRYNÄLEIVOKSET glögin kanssa tarjottavaksi

2 voitaikinalevyä (niitä, joista teet normaalisti 2 joulutorttua/yksi levy)
2 rkl paistonkestävää omenamarmeladia
1 päärynä
1 tanko chevreä
1 rkl hunajaa
oksa tuoretta rosmariinia

Rosemary

Leikkaa hieman sulaneista voitaikinalevyistä pieniä neliöitä, noin 10 kpl/levy.

Chevre-päärynä

Laita puolisen teelusikallista omenamarmeladia jokaisen taikinaruudun päälle. Kuori päärynä ja leikkaa siitä suunnilleen taikinaneliön kokoisia noin puolen sentin paksuisia paloja. Laita päärynät marmeladin päälle. Voit halutessasi esipaistaa leivokset tässä vaiheessa noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

Leikkaa chevretanko yhtä moneen siivuun kuin sinulla on taikinaneliöitä. Laita chevresiivu jokaisen neliön päälle. Lisää hieman hunajaa ja muutama rosmariinin lehti. Paista (grillivastuksen alla), kunnes chevre saa hieman väriä.

Itse kokosin leivokset alusta loppuun heti ja paistoin niitä kiertoilmauunissa vain kertaalleen. Ensi kerralla kokeilen esipaistaen. Todennäköisesti tuloksena on lehtevämpi leivonnainen. Yhtä kaikki herkullisia kyllä olivat ja katosivat parempiin suihin alle aikayksikön.

Chevre-päärynä

Vesi herahtaa kielelle pelkästään kuvaa katsoessa.

Chevre-päärynä

Muita pikkupaloja glögin kanssa tarjottavaksi löydät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen