Ateria ilman jälkiruokaa on kuin kesä ilman aurinkoa. Jälkiruoan ei tarvitse olla monimutkainen taideteos, vaan parhaimmillaan se voi olla kevyt ja raikas, kuten tämä passiohedelmäsiirapilla marinoitu mango. Raaka-aineita on vain kolme ja valmistaminen vaivatonta.
PASSIOHEDELMÄSIIRAPILLA MARINOITU MANGO viidelle
2 syöntikypsää mangoa
4 rkl MONIN Passiohedelmä -makusiirappia
mintunlehtiä
Kuori ja viipaloi mangot. Tässä toimii mainiona apuvälineenä mangon kiven poistaja (mango splitter, alla kuvassa). En ole suomalaisissa kaupoissa törmännyt moiseen kapineeseen, mutta omani olen tilannut brittiläisestä Amazonista. Oxo Good Grips-tuotemerkillä on muitakin tosi hyviä keittiövälineitä.
Mango splitter poistaa siististi litteän valkoisen kiven ja puolittaa mangon. Sen jälkeen puolikkaat on helppo kuoria ja viipaloida.
Asettele viipaleet vadille ja valuta passiohedelmäsiirappi viipaleiden päälle. Ripottele pintaan hieman mintunlehtiä ja peitä vati kelmulla. Anna marinoitua viileässä ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
Niinpä. Kyllä jälkkäriä pitää olla, joka päivä illallisella. Kypsän mangon löytäminen tai raa'an kypsyttäminen on täällä kotimaassa monesti iso haaste mutta kun mango on hyvää niin se on hyvää.
VastaaPoistaNykyisin on jo helpompaa, kun monesta kaupasta löytyy valmiiksi syöntikypsiä. Tämä viimeisin kaksikko oli Eldorado-brändiin puettu Stockan herkusta, mutta niitä löytyy kyllä isoista marketeistakin ihan kivasti, ainakin täällä etelämpänä.
Poista