Rakastan puuroa! Kuulun siis niihin, joita ei ole lapsena kyllästetty kaurapuurolla. Nimenomaan pehmeäksi hautunut, maitoon keitetty kaurapuuro erilaisilla lisukkeilla kuuluu jokaviikkoiseen ruokalistaani.
Tämän hetkinen suosikkini on kaurapuuro raejuuston ja itse tehdyn kesäkurpitsahillon kera. Katso herkullisen hillon ohje TÄSTÄ.
LEMPEÄ KAURAPUURO viidelle nälkäiselle syöjälle
9 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
9 dl vettä
6 dl kaurahiutaleita
1 - 1,5 tl suolaa maun mukaan
Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Lisää kaurahiutaleet sekoittaen ja keittele noin 10 minuuttia. Lisää suola ja sekoita. Anna puuron hautua kannen alla puolisen tuntia. Puuro hautuu tuossa ajassa ihanan pehmeäksi ja maukkaaksi.
Finelissä laskeskelin tuollaisen raejuusto-hillopuuroni ravintoarvot. Annos on siis viidesosa yllä mainitusta, 50 g raejuustoa ja 1 rkl hilloa. Tuo annos pitää nälän loitolla pitkään ja käy ihan kunnon ateriasta. Aika mukavalta näyttää, vai mitä sanotte?
330 kcal
43 g hiilihydraattia
7,5 g rasvaa
20,5 g proteiinia
5 g kuitua
Cute Noisy Girl maustoi puuronsa näin: mustikkakeittoa, muutama pähkinä ja rusina. MIAU!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen