perjantai 13. joulukuuta 2013

Erilaisia keittiöpuuhia - sytykeruusut

Kaikenlaisia keitoksia on Bad Maman keittiössä syntynyt, mutta koskaan ennen siellä ei ole valmistettu sytykeruusuja. Tiedättehän, ne kananmunakennoja ja kynttilänpätkiä hyödyntäen tehtävät takansytyttäjän mainiot apulaiset. On muuten kivaa puuhaa hyvän ystävän kanssa.

Sytykeruusut

Sytykeruusujen valmistaminen on yllättävän helppoa. Ensin vain leikataan tai revitään munakennoista kuppeja, joihin sitten kääritään suikaleista muutama kerros ja TADAA, ruusua muistuttava aihio on valmis.

Sytykeruusut
Tässä koko tarjottimellinen ruusuja ennen sulaan steariiniin kastamista.

Suurehko säilykepurkki oli suureksi avuksi. Laitoimme sen kattilaan vesihauteeseen. Kynttilänpätkät ja ulkotulien jämät sulivat siinä sukkelasti. Uhrasin vanhat Ikean keittiöpihdit ruusujen kastamiseen ja ne olivatkin mainio apuväline. Ruusu mahtui juuri sopivasti pihteihin.

Sytykeruusut

Valmiiden ruusujen väri määräytyy ennemminkin steariinin värin kuin munakennojen värin mukaan.

Sytykeruusut
Kastamattomia ja kerran kastettuja ruusuja

Kahden kastamisen jälkeen ruusut olivat saaneet kauniin punaisen värin.

Sytykeruusut

Yksi sytykeruusu riittää yleensä sytyttämään takka- tai saunapuut. Ruusu palaa kymmenisen minuuttia. Kun ruusuja alkaa tehtailla, kannattaa niitä tehdä reilusti kerralla. Meidän kahden naisen ruusupajastamme valmistui alle kahdessa tunnissa yli 50 ruusua. Sillä aikaa Husband ja Apukokki ehtivät valmistaa meille maittavan sunnuntailounaan.

Kietaise puolen tusinaa ruusua sellofaaniin ja vie tuliaisiksi tai lahjaksi. Kaikki tulisijan omistajat kiittävät taatusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen