Kaikenlaisia keitoksia on Bad Maman keittiössä syntynyt, mutta koskaan ennen siellä ei ole valmistettu sytykeruusuja. Tiedättehän, ne kananmunakennoja ja kynttilänpätkiä hyödyntäen tehtävät takansytyttäjän mainiot apulaiset. On muuten kivaa puuhaa hyvän ystävän kanssa.
Sytykeruusujen valmistaminen on yllättävän helppoa. Ensin vain leikataan tai revitään munakennoista kuppeja, joihin sitten kääritään suikaleista muutama kerros ja TADAA, ruusua muistuttava aihio on valmis.
Tässä koko tarjottimellinen ruusuja ennen sulaan steariiniin kastamista.
Suurehko säilykepurkki oli suureksi avuksi. Laitoimme sen kattilaan vesihauteeseen. Kynttilänpätkät ja ulkotulien jämät sulivat siinä sukkelasti. Uhrasin vanhat Ikean keittiöpihdit ruusujen kastamiseen ja ne olivatkin mainio apuväline. Ruusu mahtui juuri sopivasti pihteihin.
Valmiiden ruusujen väri määräytyy ennemminkin steariinin värin kuin munakennojen värin mukaan.
Kastamattomia ja kerran kastettuja ruusuja
Kahden kastamisen jälkeen ruusut olivat saaneet kauniin punaisen värin.
Yksi sytykeruusu riittää yleensä sytyttämään takka- tai saunapuut. Ruusu palaa kymmenisen minuuttia. Kun ruusuja alkaa tehtailla, kannattaa niitä tehdä reilusti kerralla. Meidän kahden naisen ruusupajastamme valmistui alle kahdessa tunnissa yli 50 ruusua. Sillä aikaa Husband ja Apukokki ehtivät valmistaa meille maittavan sunnuntailounaan.
Kietaise puolen tusinaa ruusua sellofaaniin ja vie tuliaisiksi tai lahjaksi. Kaikki tulisijan omistajat kiittävät taatusti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen