Osa-aikaisen yksinhuoltajan elämä päättyi taas tältä erää, kun husband palasi työmatkalta kokkaamaan perheelle ruokaa :) Olin ostanut muutaman broilerfileen odottamaan proteiinikokin saapumista. Lihaton lokakuu jäi tauolle.
VIHREÄ CHILI-KANAWOKKI viidelle
4-5 broilerfilettä
1 kesäkurpitsa (300-500 grammaa)
200 g vihreitä papuja
1 vihreä chili
1 salottisipuli
2-3 valkosipulin kynttä
tilkka oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
soijaa
(1-2 dl kermaa)
Ota broilerfileet ajoissa huoneenlämpöön. Paista niihin (valurauta)pannulla kunnon paistopinta. Suolaa ja pippuroi paistamisen jälkeen maun mukaan. Ei haittaa vaikka broileri jää hieman roseeksi sisältä. Se kypsyy lopuksi wokkipannulla. Jätä jäähtymään.
Valmistele vihreät vihannekset ja sipulit. Pilko ja freesaa oliiviöljyssä chili, sipulit ja kesäkurpitsa. Höyrytä vihreät pavut siten, että ne jäävät vähän rapsakoiksi.
Oi, miten kauniit värit!
Kuumenna noin ruokalusikallinen seesamiöljyä wokkipannussa. Kun öljy melkein savuaa, lisää viipaloidut broilerit pannulle. Paista hetki ja lisää vihannekset. Mausta soijakastikkeella.
Voit tarjota wokin sellaisenaan tai lisätä halutessasi joukkoon kermaa, jolloin saat energiapitoisemman ruoan. Meidän urheilevassa perheessä melkein joka aterialla tarjoillaan myös hiilihydraattilisäkettä ja tämän wokin seuraksi keiteltiin basmatiriisiä. Ja kyllä vain, lorautettiin kermaa joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen