sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Bad Maman spelttikorvapuustit

Uunituoreet korvapuustit ja lasi jääkylmää maitoa, sitä yhdistelmää ei mikään voita! Muutaman kerran vuodessa korvapuustikuume iskee ja silloin ei auta mikään muu kuin ryhtyä leipomaan. Näihin puusteihin lisäsin makua spelttijauhoilla ja intiaanisokerilla.

Örfilar

BAD MAMAN SPELTTIKORVAPUUSTIT 36 kpl

5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
0,5 dl vettä
2 tl suolaa
2 kananmunaa (1,5 munaa taikinaan ja puolikas voiteluun)
1,5 dl sokeria
0,5 dl intiaanisokeria
3 dl spelttijauhoja
10 dl vehnäjauhoja
130 g voita

Täyte:
130 g voita
intiaanisokeria
sokeria
kanelia

Örfilar

Liuota hiiva veteen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, suola, sokeri ja kananmuna. Vatkaa yleiskoneella tai vaivaa käsin. Lisää spelttijauhot ja sitten vehnäjauhot. Alustamisen loppuvaiheessa lisää vähän sulanut voi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina on kimmoisaa ja alkaa irtoilla kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa, kunnes se kiipeilee kulhon reunojen yli.

Örfilar

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Kauli taikinan kolmannes ohueksi levyksi. Levitä pehmeä voi taikinalevyn päälle. Ripottele reilulla kädellä intiaanisokeria, valkoista sokeria ja kanelia voin päälle. Rullaa taikina ja leikkaa siitä kolmioita ja muotoile ne korvapuusteiksi. Voitele halutessasi kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Örfilar

Mainitsin tuolla alussa, että lisäsin makua reseptiin spelttijauhoilla ja intiaanisokerilla. Speltti tuo rouheutta ja täyteläisyyttä verrattuna kokonaan valkoisista vehnäjauhoista tehtyihin pulliin. Intiaanisokerista tulee korvapuusteihin hieman kolamainen aromi. Speltti ja intiaanisokeri tekevät korvapuusteista ehkä aavistuksen terveellisempiä, mutta se on mielestäni sivuseikka. Kun on juhlan aika, juhlitaan hyvällä omallatunnolla eikä mietitä kaloreita tai puuttuvia kuituja ja vitamiineja.

Arjen tullen muistetaan taas lautasmalli ja puoli kiloa kasviksia päivässä :)

Örfilar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen