torstai 12. kesäkuuta 2014

Onko salaatti aina terveellistä?

Pikaruokaloiden salaatit saattavat sisältää enemmän kaloreita ja tyydyttyneitä rasvoja kuin suuri hampurilainen. Suurten einestehtaiden salaateista on usein tuoreus kaukana. Jos ryhdyt lukemaan tuoteselosteita, huomaat että lisäaineiden luettelo on pitkä kuin nälkävuosi. Jos siis tekee mielesi hampurilaista, syö se! Jos valitset salaatin sen perusteella, että etsit ravitsemuksellisesti parempaa tai kevyempää vaihtoehtoa, valitse pariloitua broileria ja tarkista kastikepussin ainesosalista. Mitä lyhyempi lista, sitä parempi valinta.

Kun valmistat salaatin kotona, tiedät varmasti mitä se sisältää. Kastikkeena voi käyttää pelkkää öljyä ja mausteita, jolloin vältyt turhilta lisäaineilta. Pitääkö salaatin olla aina kevyt? Ei, jos minulta kysytään. Ruokaisa salaatti voi olla hyvä konsti saada koko perhe syömään enemmän kasviksia. Syödään rennosti, monipuolisesti ja hyvin!

Cobb

ALMOST COBB SALAD viidelle

reilusti frisee-salaattia
3 tomaattia
1/2 kurkku
1 keltainen paprika
1/2 pkt pekonia
1 pkt halloumia
3 keitettyä munaa
6 pientä keitettyä perunaa
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Kuori ja viipaloi perunat. Laita siivut pieneen kulhoon, kaada päälle 1 rkl oliiviöljyä ja purista sekaan valkosipuli. Sekoita ja jätä maustumaan.

Cobb

Keitä kananmunat. Laita pekonisiivut kylmälle pannulle ja tiristä ne rapeiksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin. Älä pese pannua.

Cobb

Valmista runsas salaattipeti friseestä, tomaateista, paprikasta ja kurkusta. Valele halutessasi päälle hieman oliiviöljyä. Rouhi myös hieman pippuria ja suolaa salaattipedille. Leikkaa keitetyt ja jäähdytetyt munat lohkoiksi. Aseta lohkot salaattivadin reunoille.

Cobb

Leikkaa halloumi viipaleiksi.

Cobb

Paista perunat samalla pannulla, jossa paistoit pekonit. Pese hieman jäähtynyt pannu ja paista viimeisenä halloumi molemmin puolin kauniin ruskeaksi.

Tarjoa halloumi ja perunat erilliseltä vadilta. Jäähtyneet, rapeat pekonit voit asetella salaattivadille juuri ennen tarjoilua. Näin ne pysyvät rapeina.

Cobb

Nyt jokainen voi koota mieleisensä salaatin lautaselleen. Bon appetit!

Cobb

1 kommentti:

  1. Tahtoo juuri tälläistä ruokaisaa salaattia!! (ei puhuta nyt siitä toivutusta vatsataudista;)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen