tiistai 13. tammikuuta 2015

Avocado-kylmäsavulohiherkkua - eräs inhokkimauste paljastettu

Kaikenlaiset torneiksi rakennetut ruoat ovat kuulemma auttamattomasti out. Ei voi mitään, kun tämä ruoka suorastaan huusi saada tulla tornitetuksi. Paitsi että pari tornia kyllä romahti, ei pahasti, mutta kuitenkin. Maku oli enemmän kuin emännän mieleen - tämä kokonaisuus sai suosikkiruokamerkinnän. Tosin ruokailuhetken aikana ilmeni pahemman laatuinen inhokkitakauma ja syyllinen siihen paljastui. Siitä enemmän tuonnempana.

Avocadotorn1

Inspiraation lähteenä toimi Fannyn blogi Less Carbs KLIK. Tack, Fanny!

TORNIA TORNIN PERÄÄN ELI AVOCADO-KYLMÄSAVULOHI- JA VILLIRIISITORNIT RAPEALLA PARMESAN-KEKSILLÄ viidelle

3 kypsää avocadoa
1/2 sitruunan mehu
pätkä punaista chiliä
pieni kourallinen korianterin lehtiä
1/2 makea päärynä
kourallinen kirsikkatomaatteja
150 g kylmäsavulohta
1 tl sormi- tai normisuolaa
muutama rouhaisu mustapippuria

1/2 dl creme fraichea

Lisäkkeeksi voit keittää villiriisiä tai muuta riisiä makusi mukaan. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi avocado, päärynä, tomaatit ja kylmäsavulohi. Silppua korianteri ja chili. Laita kulhoon kaikki, sekoita varovasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sitruunamehu sekoituksen päälle ja sekoita. Laita seos jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat parmesanlastut.

20150112_165907

PARMESAN-LASTUT 10 kpl
100 g parmesania

Raasta parmesan ja tee uunipellille kekoja. Paista 175-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Vahdi loppuvaiheessa, etteivät ne kärähdä liikaa.

20150112_165340

20150112_171634

Kokoa annokset lautasille. Voitele kulho tai muotti esim. sitruunaoliiviöljyllä. Painele avocado-lohiseos kevyesti kulhoon. Kaada lautaselle. Koristele creme fraichella ja korianterin lehdellä. Tee riisistä samanlainen torni ja kaada sekin lautaselle.

20150112_174941

Koristele annos parmesanlastulla.

20150112_175145

Entäs se inhokkimauste sitten? Pojken Blå on kovin kiinnostunut ruoanlaitosta ja syö ennakkoluulottomasti kaikkea. Kun kävimme avocado-lohitornien kimppuun, hän roikotti haarukassaan korianterinlehteä ja julman ilmeen kera kysyi, että mikäs se tämä on. Hänelle muistui siitä mieleen lounas Tukholmassa ravintola Himlenissä. Lounassalaatti sisälsi julman määrän korianteria ja sen jälkeen iski pahoinvointi. Makumuisti voi olla pitkävihainen, sillä tuo lounas nautittiin itsenäisyyspäivänä vuonna 2013.

Himlen

Kaunis ruoka täyttää niin vatsan kuin sielunkin. Lisäksi tämä kaunis ruoka sisältää hyviä ja terveellisiä aineksia. Kaikki ainekset ovat luontaisesti gluteenittomia.

Avocadotornet

Uusi blogituttavuus on Kokkeillaanko, jossa kokkaavat Sanna ja Joa. Kannattaa tutustua. Heillä arkikin on aina juhlaa ja annokset todella taidokkaita. Joan kokkauksia on ollut ilo maistella vuosien mittaan useasti. Toivottavasti kutsu käy taas pian ;). Joan kala-allergian muistaen taidan kokeilla tätä ruokalajia seuraavaksi kylmäsavuporon kera ilman lohta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen