lauantai 17. tammikuuta 2015

Ugly but delicious - sitruuna-kukkakaalipasta

Ruoan estetiikka ja värit ovat puoli ruokaa. Kaunis kattaus voi pelastaa vaatimattomankin arkipäivällisen. Välillä käy kuten tämän herkullisen sitruuna-kukkakaalipastan kanssa. Pikaisesta kokeilusta syntyi niin herkullista ruokaa, että haluan jakaa reseptin heti blogissa. Kuvien muokkausohjelma Picmonkeyn avulla sain muutaman siedettävän kuvan aikaiseksi. Hauskat efektit ovat kuin persilja pasta-annoksen päällä; ei tarpeellisia, mutta piristäviä :)

Sitruuna-kukkakaalipasta

Koska lupasin vuodenvaihteessa lisätä perheen kasvistenkäyttöä, lisäsin ohjeeseen kukkakaalia. Ja kylläpäs se sopikin hyvin pehmentämään hapokasta sitruunaa.

TERVEELLINEN KUKKAKAALI-SITRUUNAPASTA 6 annosta

350 g kokojyväspagettia

1 (luomu)sitruuna
1 ruukku persiljaa
2-3 valkosipulin kynttä
50 g parmesania
3 rkl (sitruuna)oliiviöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 pieni kukkakaali (n. 400 - 500 g)

Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä keltainen osa. Puolita sitruuna ja purista mehu talteen. Silppua persilja.

20150114_184823

Raasta juusto. Sekoita sitruunamehu, 2 rkl sitruunaoliiviöljyä, 1 pilkottu valkosipulin kynsi, persilja, suola ja rouhi hieman pippuria seokseen.

Raasta huuhdeltu kukkakaali karkeimmalla terällä. Viipaloi 1-2 valkosipulin kynttä. Kuumenna 1 rkl öljyä ja voita pannulla. Lisää kukkakaaliraaste ja valkosipuli pannulle. Anna kaalin paahtua alhaisella lämmöllä, kunnes siinä on hieman kauniin ruskeaa paistopintaa. Varo, ettei valkosipuli pala. Mausta suolalla ja pippurilla.

Cauliflower

Keitä pasta ohjeen mukaan. Säästä pari desiä pastan keitinvettä. Sekoita kukkakaali, juustoraaste ja sitruunakastike pastaan. Lisää pastavettä tarpeen mukaan ja anna tekeytyä vielä hetki pienellä lämmöllä.

20150114_191225

Jyrki Sukula tapasi jossain muinaisessa kokkiohjelmassa todeta, että "Sitten vaan persiljaa nokkaan ja se on siinä!". Pastan kaveriksi paistettiin tiikeriä, eli broiskufileitä parilapannulla.

20150114_193232

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen