Nyt tuntuu siltä, että kaikki ympärillä sairastavat. Meidän perheen potilassaldo on onneksi pysynyt alhaisena. Eräänä viluisena iltapäivänä töiden jälkeen teki mieli lämmittävää keittoa. Eikös ameriikoissa aina tarjoilla chicken soupia vilustuneille. Päätin lisätä keittooni ennaltaehkäiseviä ainesosia, chiliä ja valkosipulia. Eiköhän me näillä eväillä pysytä terveinä.
LEMPEÄN TULINEN KOOKOS-KANAKEITTO 8 annosta
1,8 litraa vettä
3 valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli
1/2 punainen chili
1 nippu tuoretta kevätsipulia (Pirkalta löytyy kotimaista jopa näin tammikuussa)
1 purkki Mutti-tomaattimurskaa
1 purkki valkoisia papuja, esim. Bonduelle
2 dl kookoskermaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemenöljyä
2 rkl Hoisin-kastiketta
suolaa
1/2 rkl muscovadosokeria (tai muuta makeutusta, voi jättää poiskin)
1/2 limen mehu
150 g riisinuudeleita (raakapaino)
n. 550 grammaa naturel-broilerfileitä
Kiehauta vesi kattilassa. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää pilkottu punasipuli. Kuullota hetki ja lisää viipaloidut valkosipulit ja chili ja kevätsipuleiden vaaleat osat pilkottuna. Kuullota vielä hetki ja lisää 1 rkl seesamiöljyä pannulle. Siirrä kiehuvaan veteen kattilaan. Kaada myös tomaattimurska kattilaan.
Leikkaa broilerfileet paloiksi. Valuta pavuista vesi pois. Murskaa riisinuudelit paketissaan (vältyt sotkulta) noin viiden sentin pätkiksi.
Lisää keittoon ensin broilerit, sitten pavut, kookoskerma, mausteet (hoisin, seesamiöljy, suola, lime). Keitä kymmenisen minuuttia alhaisella lämmöllä. Lisää viimeisenä riisinuudelit ja kevätsipulien vihreät osat silputtuna. Säästä osa vihreistä keiton koristeluun. Anna hautua pienimmällä lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Tarjoile mehevän, tuoreen leivän kera. Jos välttelet hiilareita ja gluteenia, sopii keiton kaveriksi vaikkapa siemennäkkäri KLIK. Keittohan on maidoton ja gluteeniton. Hoisin-kastikkeen kyljestä kannattaa tarkistaa gluteenittomuus.
Hyvää lauantaita, ystävät!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen