Huh hellettä! Viilentävä sorbetti tuo helpotusta kuumuuteen. Tärkeää sorbetin valmistuksessa on, että jokin ainesosa on reilusti jäässä. Katse siis pakastimeen. Tähän punaiseen sorbettiin löytyi vielä viimekesäisiä mansikoita, tosin kaupan pakastealtaasta ostettuja mutta kotimaisia kuitenkin sekä banaania pakkasesta ja tuoretta appelsiinia. Notkistajaksi lorautin tilkan God Morgon -veriappelsiinimehua. Kaikki ainekset ovat tietty luontaisesti gluteenittomia.
Kaikki ainekset vain blenderiin ja sekoitus täydellä teholla, kunnes koostumus on oikeanlainen.
Kappas vain, sulkapallokin on eksynyt kuvaan.
Olen kesän mittaan ihaillen seurannut Eilistä Paistoa -blogin (kurkkaa tästä) Johannan viherkeräilyä, tai hortoilua kuten villivihannesten keräämistä kutsutaan. Itse en ole uskaltautunut kotipihaa kauemmaksi hortoilemaan ja tähän mennessä olen tyytynyt vain nokkosten keräämiseen.
Saalis mahtuu yhteen purkkiin, mutta jostainhan se on aloitettava. Huuhtelin nokkoset ja levitin puhtaalle keittiöpyyhkeelle aurinkoon kuivumaan. Kuivat lehdet laitoin tiiviiseen purkkiin, jonka pohjalle laitoin vähän riisiä ja talouspaperin. Riisi kerää itseensä jäljelle jääneen kosteuden. Tämän opin kun olin pudottanut puhelimeni vesilasiin. Aivan! Sekin on mahdollista. Solskensflickan neuvoi silloin purkamaan puhelimen osiin (siis akku ja kuoret pois) ja upottamaan osat riisiin pariksi vuorokaudeksi. Tadaa, puhelin heräsi henkiin!
Mikä on sinun paras helleherkkusi? Kerro ihmeessä vinkkisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen