Nuorimmaiseni, siis Cute Noisy Girl, ilmoitti että hän valmistaa jälkiruoaksi hedelmäsalaattia. Minä sain luvan loihtia hedelmäsalaattiin sopivan vaniljasoossin. Yhteistyö oli hedelmällistä ja sen seurauksena syntyi herkullinen jälkiruoka.
VÄRIKÄS HEDELMÄSALAATTI kymmenelle
1 prk ananasrenkaita
1 rasia tuoreita mansikoita
1 terttu viinirypäleitä
2 päärynää
1 omena
2 banaania
Pese viinirypäleet, kuori omena, päärynät ja banaanit. Poista mansikoista kannat. Leikkaa kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita ja lisää hieman ananaspurkin lientä. Kaada hedelmäsalaatti kauniiseen tarjoiluvatiin. Laita kelmu tai kansi päälle ja siirrä salaatti jääkaappiin tekeytymään.
Valmista vanilla custard.
VANILLA CUSTARD ELI VANILJAKIISSELI
5 dl täysmaitoa
4 rkl sokeria
1 reilu ruokalusikallinen maizenaa
1 kananmuna
1 tl vaniljajauhetta tai
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi kerma ja sekoita. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Laita kattila kylmään veteen jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoittele se kevyesti vaniljakiisseliin. Tarjoile hedelmäsalaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen