lauantai 11. huhtikuuta 2015

Arjen pelastajat purkista ja pakkasesta - maukas currykanapata

Aina ei vaan jaksa tai ehdi tai viitsi! Siis pestä, pilkkoa ja kuutioida. Silloin otetaan avuksi säilykkeet ja pakasteet. Broilerisuikaleita en kuitenkaan osta ikinä. Suikaleiden maine on kyseenalainen. Se saattaa olla vanhentunutta tietoa ja urbaanilegendojen värittämää ennakkoluuloa, mutta kunnes toisin todistetaan, ostan fileitä ja paloittelen ne itse, kiire tai ei.

Tämä satsi löytyi lähimmästä pikkukaupasta ja siitä syntyi maittava kanapata.

20150319_164521


20150319_171145

CURRYLLA MAUSTETTU TOMAATTINEN KANAPATA 10 annosta

600 g broileria
curryjauhetta maun mukaan (n. 1 rkl)
2 rkl oliiviöljyä
500 g kokojyväpastaa
1 purkki Mutti-tomaattimurskaa
1 rasia isoja valkoisia papuja
1 purkki ananasta paloina
1 prk creme fraichea
450 g wokvihanneksia
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria

Ota broileri lämpenemään. Jos käytät fileitä, pilko ne paloiksi. Ripottele päälle reilusti curryä ja jätä maustumaan.

20150319_164252

Keitä pasta ohjeen mukaan. Voit yhtä hyvin käyttää riisiä, jos esim. välttelet gluteenia.

Kuumenna suurehko paistinpannu, lisää siihen oliiviöljy. Paista wokvihannekset korkealla lämmöllä välillä käännellen. Lisää pilkottu valkosipuli loppuvaiheessa.

20150319_165043

Siivilöi kypsä pasta ja siirrä se takaisin kattilaan. Lisää vihannekset pastan sekaan. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista broilerit kypsäksi. Lisää tomaattimurska, ananaspalat, ananasmehu ja pavut pannulle. Hauduta 5-15 minuuttia riippuen käytettävissä olevasta ajasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää creme fraiche pannulle ja kääntele kastikkeeseen. Hauduta vielä muutama minuutti.

20150319_170149

Kaada kastike pastan ja vihannesten sekaan. Sekoita.

20150319_171142

Tarjoile heti tai jätä odottamaan seuraavaa päivää. Tämä pata sopii hyvin myös pakastettavaksi. Meillä on aina pakastimessa tuhteja annoksia varustettuna merkinnällä "SULKISRUOKAA" tai "BÄDISMAT" tai joskus jopa "BADFOOD". Kun on tarpeen nauttia päivällinen sulkishallilla, aamulla pakastimesta otettu ruoka on ehtinyt sulaa juuri sopivasti lämmitettäväksi mikroaaltouunissa. Näin on pitkä koulu- ja treenipäivä pelastettu.

Ihanaa kevättä teille kaikille! Pitkä sulkapallokausi kotimaassa alkaa kääntyä pikkuhiljaa kohti loppuaan. Tänä viikonloppuna pelataan Espoossa kauden viimeinen juniorieliittikisa. Ilmassa alkaa olla jo pientä kisaväsymystä ja kesän odotusta. Kesällä sitten siirrytään taas säilykkeistä lähiruoan pariin :)

Lähiruokaa_kollaasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen