Tässä se siis tulee: muhkean muropohjan omaava mehukas ja kanelinen omenapiirakka.
PERINTEINEN OMENAPIIRAKKA
Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja (Siis täysjyvävehnäjauhoja antamaan rouheutta makuun. Voi myös käyttää vain tavallisia vehnäjauhoja.)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
kotimaisia luomuomppuja, jos vain mahdollista
5-6 pienehköä omenaa viipaleina
sokeria
vaniljasokeria
kanelia
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl jauhoja ja kananmunat. Pieni määrä jauhoja estää taikinaa juoksettumasta.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele muun taikinan joukkoon. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.
Pese ja kuori halutessasi omenat vaikka näin:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi omenat ja asettele viipaleet kauniisti piirakkapohjan päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle reilusti sokeria ja maun mukaan kanelia sekä vaniljasokeria. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea ja omenat hieman pehmentyneet.
Omenapiirakka on parhaimmillaan lämpimänä. Klassikkolisuke sille on paksu vaniljakastike (ohje TÄÄLTÄ) tai vaniljajäätelö.
Puoli tuntia, viisi henkilöä, litra jätskiä ja perinteisestä omenapiirakasta oli vain muruset jäljellä. Ei jäänyt epäselväksi, mikä oli perheen suosikkipiirakka kaikista tämän syksyn kokeiluista :)
Omenapiirakat ovat aina niin herkullisia:) Nyt kyllä alkoi tehdä mieli omppupiirasta;D
VastaaPoistaKylläpä vain! Uusia ohjeita on aina kiva kokeilla... ja sitten palata tähän perinteiseen ohjeeseen :)
Poista