torstai 19. kesäkuuta 2014

Kylmäsavulohirulla - gluteeniton kesäruoka

Tiedättehän ne tuorejuustolla ja kylmäsavulohella täytetyt rieskarullat. Yleensä niitä tarjotaan kuplivan juoman kera alkupaloina tai sitten buffetpöydän pikkupalana. Halusin tehdä jauhottoman ja siten myös luontaisesti gluteenittoman ja vähähiilihydraattisen version. Kokeilun seurauksena söimme herkullisen kesälounaan kolmistaan Solskensflickan ja Pojken Blån kanssa.

20140609_135852

KYLMÄSAVULOHIRULLA 6 suurta siivua tai noin 15 näppipalaa

4 kananmunaa
2 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Täyte:

150 g kylmäsavulohta
100 g raejuustoa
1/2 rasiaa Cantadou-piparjuurituorejuustoa
n. 4 cm pätkä purjoa
pieni nippu ruohosipulia (tai tilliä)
1/4 isosta omenasta

Valmista ensin uunimunakas. Riko munat, lisää vesi ja suola. Vatkaa kevyesti. Kaada seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Seos saa levitä laajalle alueelle, jotta munakkaasta tulee ohut ja "leipämäinen". Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

20140609_133712

Munakas pullistuu uunissa, mutta litistyy sopivaksi hieman jäähdyttyään. Käännä munakas varovasti nurinpäin toisen leivinpaperin päälle. Irrota paperi. Jos se tarttuu kiinni, sivele pullasudilla hieman kylmää vettä leivinpaperin päälle, siis munakkaan nurjalle puolelle.


Valmista sitten täyte. Leikkaa lohi silpuksi. Leikkaa omena ja purjo hyvin pieneksi. Jos vierastat kovasti hiilihydraatteja, jätä omena pois. Minusta se antaa kuitenkin kivan makean säväyksen täytteeseen suolaisen lohen vastapainoksi. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset. Mausta makusi mukaan esim. mustapippurilla. Tarkista suola. Jos lohi ja juusto eivät tuoneet riittävästi suolaa täytteeseen, lisää sitä hieman.

20140609_132738

Levitä täyte munakkaan päälle. Jätä toiseen reunaan hieman tyhjää, jotta täytteellä on tilaa pursuilla rullatessa.

20140609_135125

Näin on rulla valmis. Kääräise se tiukasti kelmuun, jos et syö sitä heti kuten me teimme. Eikös näytäkin erehdyttävästi rieskarullalta.

20140609_135210

Kuvassa näkyvät siivut on leikattu vinoon, jolloin leikkuupinta on aika suuri. Cocktailpalat kannattaa leikata suoraan, jolloin niistä tulee pieniä ja sieviä. Jos tuntuu että rulla on liian kostea käsin poimittavaksi, voit tökätä cocktailtikun poikittain rullan läpi ja ripotella ruohosipuli- tai tillisilppua koristeeksi vadille rullien päälle. Leikkasin yhden syöntikypsän avokadon ja pari tomaattia sekä riivin muutaman romaine-salaatinlehden kesälounaamme kylkeen. Valutin päälle hieman sitruunaoliiviöljyä ja viimeistelin sormisuolalla. Nam!

20140609_135844

Hyvää Juhannusta ystävät! Nauttikaa kauniista Suomen suvesta nenä huurussa, mutta ilman hyttysiä. Nytkään ei sada lunta tai rakeita, joten säähän on ihan kohtuullinen :)

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä rullia. Pitää ottaa resepti talteen :).
    Samoin hyvää juhannusta :)!

    VastaaPoista
  2. Tätä kokeillaan meilläkin, selkeä ja herkullinen. Kiitos ideasta, annan reseptin miehelleni :). Hyvää Juhannusta

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen