Tonnikalamunakas tuo mieleen opiskeluajat, jolloin budjetti oli niukka, mutta elo muutoin huoletonta. Husband taikoi munakkaan ja minä tein lisukkeen. Molemmat valmistuivat niistä aineksista, joita kaapista sattui löytymään.
Vain kananmunat olivat luxusta! Todellakin vapaana juosseiden luomukanojen munia.
Mistä luonto loihtiikaan näitä kauniita sävyjä?
TONNIKALAMUNAKAS SUIPPOPAPRIKALLA viidelle
9 kananmunaa
9 rkl kevyt- tai täysmaitoa
1 suippopaprika
2 prk tonnikalaa öljyssä
juustoraastetta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä (tai tonnikalapurkin öljyä)
Kuullota suikaloitua paprikaa viitisen minuuttia öljyssä. Lisää valutettu tonnikala pannulle.
Lisää suolattu ja pippuroitu muna-maitoseos pannulle ja hautua hitaasti matalalla lämmöllä. Voit laittaa kannen pannun päälle jouduttaaksesi hyytymistä. Hiljaa hyvä tulee kuitenkin. Matalalla lämmöllä pohja ei pääse palamaan vaan siitä tulee maukkaan rapsakka. Raasta reilu desi juustoraastetta ja ripottele raaste paistamisen loppuvaiheessa munakkaan päälle. Mausta haluamallasi yrttimausteella, esim. meiramilla tai timjamilla.
Munakkaan hyytyessä pannulla voit valmistaa avokadolisukkeen. Leikkaa pari avokadoa puoliksi, viipaloi ja asettele vadille. Silppua puolikas punainen chili, purista puolikkaan limetin mehu ja ripottele sormisuolaa päälle. Valmista tuli!
Se on aruaukana, joka munii turkooseja munia. Arvaa onko meille tulossa ;) Ja testattiin kaverin kanssa tuota avokadolisuketta ja kehuja tuli eli kiitos kuuluu sinulle :)
VastaaPoistaIhanan helppo maustettu avokado on mun suosikki. Jos sitä sattuu jäämään yli, se maistuu tosi hyvältä siemennäkkärin tai leivän päällä.
PoistaWaude! Tuleeko teille kanoja oikeesti? Mahtavaa! Nuo luomukananmunat on tosi maukkaita, keltuaiset tosi keltaisia ja täyteläisiä.