Mihin tarvitaan gluteenitonta lihapullataikinaa? Jos gluteenia pitää välttää, miksi ei voi vain tehdä lihapullia pelkästä jauhelihasta? Voi toki, mutta halusin kuitenkin kokeilla. Kätevä emäntä saa nimittäin jauhelihaa jatkamalla lihapullapellillisen riittämään edes yhdelle aterialle, niin ettei kenellekään jää nälkä :)
Nyt tulee taatusti Bad Mama's kitchenin lyhyen historian pisin ruokalajin nimi:
GLUTEENITTOMASTA LIHAPULLATAIKINASTA VALMISTETUT SUUREHKOT KREIKKALAISTYYPPISET LIHAPULLAT 20 kpl
800 g hyvää jauhelihaa
1 dl mantelijauhetta
2 tl psylliumia
1,5 dl vettä
1 rkl sipulijauhetta
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
100 g fetajuustoa
Sekoita mantelijauhe, psyllium ja mausteet veteen. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Lisää kananmuna ja sekoita. Vaivaa jauheliha ja muut ainekset taikinaksi. Murustele feta taikinan joukkoon.
Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele kostutetuin käsin pullat uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Lihapullat pysyvät hyvin kasassa. Mantelijauhe antaa niihin kivan täyteläisen säväyksen. Fetajuusto saa pullat näyttämään hieman epämääräisiltä, mutta maku on ihan mainio.
Tarjoile lihapullat esimerkiksi tämän salaatin kanssa.
Njamnjam, teen näitä ensi kerralla.
VastaaPoistaHeippa Tarja,
PoistaKyllä crossfit-tulokset paranevat näillä lihapullilla :) Vaikka sun tulokset ovat jo nytkin huippuluokkaa. Keep up the good work!
Kuulostavat mehukkailta ja hyviltä!
VastaaPoista