keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Hummingbird Bakeryn Salted Caramel Cupcakes

Niitä meidän piti leipoa. Sitten eksyimme sivuraiteille, eli After Eight -paketin äärelle. Eksymisiä sattui lisääkin. Määränpää kuitenkin saavutettiin ja lopputulokseen olivat kaikki tyytyväisiä. Tämä on siis lomaleivontaa omimmillaan, kokeilevaa, luovaa ja hauskaa! Samalla muisteltiin Lontoota ja vierailua täydellisten kuppikakkujen äärelle Hummingbird Bakeryyn, Cute Noisy Girl ja Mams, eli kuopus ja minä.

20150216_185024

Cupcake-taikina maltettiin tehdä Hummingbird Bakeryn Home Sweet Home -kirjan ohjeen mukaan seuraavasti:

SALTED CARAMEL CUPKAKES -TAIKINA 12 isoa kuppikakkua

70 g (suolatonta) voita
170 g vehnäjauhoja
250 g sokeria
50 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
210 ml täysmaitoa
2 suurta kananmunaa

Pohdimme, miksi voin pitäisi olla suolatonta, kun taikinaan lisätään suolaa. Osaakohan joku leipomiseen enemmän perehtynyt valottaa tätä asiaa??? Joka tapauksessa käytimme tavallista suolattua voita ilman ongelmia.

Muffinssipellin koloihin laitettiin paperiset vuoat. Kaikki muut ainekset maitoa ja munia lukuunottamatta sekoitetaan sähkövatkaimella murumaiseksi. Sen jälkeen lisätään muna-maitoseos vähitellen murutaikinaan.

Valmis taikina näyttää tältä:
20150216_150225

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Lusikoi vuokiin ensin hieman taikinaa. Me lisäsimme yllätyksen kuppikakun keskelle.

20150216_150633

Lusikoi vuoat täyteen taikinaa.

20150216_150901

Paista cupcakeja noin 25 minuuttia. Anna niiden jäähtyä kunnolla ja valmista pursote sillä aikaa.

20150216_153750

Koristepursotteen teimme erilailla paristakin syystä. Paljon voita sisältävä tahna on raskas syötävä ja siitä saa vain tylsiä koristeita, ainakin amatöörileipurin taidoilla. Me halusimme jotakin raikkaampaa ja helpommin työstettävää.

Apuun tuli Philadelphia-tuorejuusto ja Mojito Mint -makusiirappi, jota kaapista sattui löytymään.

20150216_182134

RAIKAS KUORRUTE KUPPIKAKUILLE


80 g voita
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
2 rkl Mojito Mint -makusiirappia (minttuliköörikin käynee)

Pehmeä voi ja muut ainekset vatkataan tasaiseksi massaksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin, jolloin siitä on helpompi puristaa kauniita kuorrutuksia.

Näin:
20150216_184059

ja näin:
20150216_184254

Ja tässä koko joukko meidän luomuksia. Kauniita, eikö totta?
20150216_185056

On outoa todeta näin täyteläisestä leivoksesta, että maku oli raikas. Mutta toden totta sitä se oli. Kuppikakkupohjaan ihanasti sulanut After Eight -suklaa ja kuorrutteen minttusiirappi raikastivat kerrassaan upeasti leivonnaisen. Runsas kaakaomäärä taikinassa taittoi myös makeutta ja leivos oli omiaan tiukan espresson kera. Täytyy kyllä tunnustaa, että söin useammankin kuin yhden...

Onko sinulla leipomoita tai kahviloita jossakin päin maailmaa, joihin palaat aina uudelleen ja uudelleen? Olisi kiva saada vinkkejä takuuvarmoista herkkupaikoista, joihin voisi matkustaa. Matkustaa, jollei tosielämässä, niin ainakin virtuaalisesti.

Leivotaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen