Niitä meidän piti leipoa. Sitten eksyimme sivuraiteille, eli After Eight -paketin äärelle. Eksymisiä sattui lisääkin. Määränpää kuitenkin saavutettiin ja lopputulokseen olivat kaikki tyytyväisiä. Tämä on siis lomaleivontaa omimmillaan, kokeilevaa, luovaa ja hauskaa! Samalla muisteltiin Lontoota ja vierailua täydellisten kuppikakkujen äärelle Hummingbird Bakeryyn, Cute Noisy Girl ja Mams, eli kuopus ja minä.
Cupcake-taikina maltettiin tehdä Hummingbird Bakeryn Home Sweet Home -kirjan ohjeen mukaan seuraavasti:
SALTED CARAMEL CUPKAKES -TAIKINA 12 isoa kuppikakkua
70 g (suolatonta) voita
170 g vehnäjauhoja
250 g sokeria
50 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
210 ml täysmaitoa
2 suurta kananmunaa
Pohdimme, miksi voin pitäisi olla suolatonta, kun taikinaan lisätään suolaa. Osaakohan joku leipomiseen enemmän perehtynyt valottaa tätä asiaa??? Joka tapauksessa käytimme tavallista suolattua voita ilman ongelmia.
Muffinssipellin koloihin laitettiin paperiset vuoat. Kaikki muut ainekset maitoa ja munia lukuunottamatta sekoitetaan sähkövatkaimella murumaiseksi. Sen jälkeen lisätään muna-maitoseos vähitellen murutaikinaan.
Valmis taikina näyttää tältä:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Lusikoi vuokiin ensin hieman taikinaa. Me lisäsimme yllätyksen kuppikakun keskelle.
Lusikoi vuoat täyteen taikinaa.
Paista cupcakeja noin 25 minuuttia. Anna niiden jäähtyä kunnolla ja valmista pursote sillä aikaa.
Koristepursotteen teimme erilailla paristakin syystä. Paljon voita sisältävä tahna on raskas syötävä ja siitä saa vain tylsiä koristeita, ainakin amatöörileipurin taidoilla. Me halusimme jotakin raikkaampaa ja helpommin työstettävää.
Apuun tuli Philadelphia-tuorejuusto ja Mojito Mint -makusiirappi, jota kaapista sattui löytymään.
RAIKAS KUORRUTE KUPPIKAKUILLE
80 g voita
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
2 rkl Mojito Mint -makusiirappia (minttuliköörikin käynee)
Pehmeä voi ja muut ainekset vatkataan tasaiseksi massaksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin, jolloin siitä on helpompi puristaa kauniita kuorrutuksia.
Näin:
ja näin:
Ja tässä koko joukko meidän luomuksia. Kauniita, eikö totta?
On outoa todeta näin täyteläisestä leivoksesta, että maku oli raikas. Mutta toden totta sitä se oli. Kuppikakkupohjaan ihanasti sulanut After Eight -suklaa ja kuorrutteen minttusiirappi raikastivat kerrassaan upeasti leivonnaisen. Runsas kaakaomäärä taikinassa taittoi myös makeutta ja leivos oli omiaan tiukan espresson kera. Täytyy kyllä tunnustaa, että söin useammankin kuin yhden...
Onko sinulla leipomoita tai kahviloita jossakin päin maailmaa, joihin palaat aina uudelleen ja uudelleen? Olisi kiva saada vinkkejä takuuvarmoista herkkupaikoista, joihin voisi matkustaa. Matkustaa, jollei tosielämässä, niin ainakin virtuaalisesti.
Leivotaan taas!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen