sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Maaliskuun klassikkoresepti - valkosipuliperunat

Maaliskuu meni jo, kuten meni huhtikuukin. Ajattelin julkaista tämän ohjeen kuitenkin nyt, koska parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Maaliskuun klassikkoresepti valkosipuliperunat on usein juuri maalis-huhtikuussa ajankohtainen ruoka. Se ei ole sitä vähiten siksi, että pääsiäinen sijoittuu noille kuukausille. Käsi pystyyn, jos olet nautiskellut lammaspaistia valkosipuliperunoiden kera jonain pääsiäisenä.


VALKOSIPULIPERUNAT 10 annosta

2 kg kiinteitä perunoita
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
5 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria

Pese ja kuori perunat. Viipaloi ne noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi jokainen perunaviipalekerros. Purista hieman valkosipulia kaikkiin kerroksiin. Sekoita kerma ja maito ja kaada seos perunoiden päälle. Lisää vielä ripaus suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes kaikki kerma-maito on imeytynyt ja perunat ovat pinnalta kullanruskeita.

Karitsanribsit on ensin keitetty mausteliemessä ja sitten grillattu by husband. Karua ja rustiikkia ruokaa, mutta myös erittäin maukasta.


Tämän ohjeen äärelle on hyvä palata aina pääsiäisen tullen ja miksei muulloinkin, kun kermaisen täyteläisten valkosipuliperunoiden kaipuu yllättää.

1 kommentti:

  1. Hei Susanna! Sinulla oli onnea Campasimpukan 5-vuotisarvonnassa. Ottaisitko yhteyttä campasimpukka@gmail.com yhteystietojen vaihtamista varten, niin voin toimittaa palkintokirjan sinulle. En löytänyt blogistasi sähköpostiosoitettasi (olen ilmeisen puusilmä), joten siksi laitoin tiedon kommenttilaatikon kautta :)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen